DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Vidzemes Augstskolas docente izdevusi grāmatu bērniem par medijpratību “Sazvērestības teorija”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Vidzemes Augstskolas docente Solvita Denisa-Liepniece laidusi klajā bērnu grāmatu "Sazvērestības teorija". Grāmata tapusi, lai palīdzētu vecākiem sarunāties ar mazajiem lasītājiem par to, kā rodas baumas, maldi, bailes un panika, kā tam visam neļauties, to atpazīt un stāties pretī.  

Kā stāsta grāmatas autore Solvita Denisa-Liepniece: “Parasti es nodarbojas ar visai nopietnu pētniecību, kas saistīta ar informācijas manipulēšanu un sabiedrības noturību. Izstrādājot savus pētījumus, bieži vien es iedomājos, ka iespējamais lasītājs valkā uzvalku vai kostīmu, ka tas ir cilvēks ar ļoti aizņemtu darba kārtību. Tāpēc mans uzdevums ir sarežģītas lietas izstāstīt viegli saprotamā un koncentrētā veidā.

Šoreiz es iedomājos savu lasītāju ar tik pat ļoti aizņemtu dienu – skola vai bērnudārzs, sporta nodarbības, varbūt arī keramikas pulciņš. Tāpēc šo grāmatu sanāks lasīt pa ceļam uz pulciņu vai varbūt arī mājās ar ģimeni. Lasītājiem, kuri ikdienā nēsā kreklus ar zaķīšiem vai kleitas ar zvaigznītēm, arī ir svarīgi zināt par manipulēšanu informācijas jomā. Svarīgi zināt par to, kā izvairīties no informācijas apstrādes lamatām. Abas auditorijas ir svarīgas! Šī grāmata dod iespēju to darīt agrā vecumā”.

Grāmatas veidošanā savu roku pielikuši divi Vidzemes Augstskolas absolventi: grāmatu  ilustrējusi Marina Heniņa, bet uz latviešu valodu atdzejoja Varenais Sēlis, kurš ir asprātīgs un humora pilns dzejnieks. Viņam ar Marinu Heniņu jau ir viens cits kopīgs projekts – grāmata “Zvēru lāde”, savukārt autorei ar mākslinieci jau iepriekš kopā tapusi cita grāmata bērniem: “CAPS UN CIET jeb Vilks – manipulators".

Dr.sc.comm. Solvita Denisa-Liepniece ir Vidzemes Augstskolas docente un viespētniece Ņujorkas Universitātē (2021–2022). Solvita pasniedz vairākās universitātēs un konsultē Baltijas un starptautiskās organizācijās, tostarp Baltijas Mediju izcilības centrā. Vidzemes Augstskolā Solvita vada lekcijas Mediju un komunikācijas virziena bakalaura un maģistra līmeņa studijās par žurnālistiku, ietekmējošo komunikāciju, medijpratību u.c.    

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI