DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizkrauklē NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas karavīri kopā ar zemessargiem piedalīsies militārajās mācībās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

18. jūnijā, Aizkrauklē, militāro mācību “Verbom” ietvaros, NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā un Lietuvā karavīri kopā ar zemessargiem no 3. Latgales brigādes 55. bataljona šķērsos Daugavas upi pār pontona tiltu. 

Kopīga militārā vingrinājuma mērķis pilnveidot mobilitātes un sadarbības spējas taktisko uzdevumu izpildē.

Mācību galvenais uzdevums ir pilnveidot NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas inženieru spējas, veidojot pārceltuves pār ūdens šķēršļiem un atbalstot manevra vienības, tos šķērsojot.

Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi pārstāv karavīri no 13 NATO dalībvalstīm, ieskaitot arī NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1700 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem

Iedzīvotāju ievērībai

Nacionālie Bruņotie spēki aicina ar sapratni izturēties pret iespējamiem īslaicīgiem satiksmes kustības apgrūtinājumiem uz Rīga-Aizkraukle un Aizkraukle-Rīga autoceļa.

Iespēju robežās operatīvā informācija par Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija, Facebook lapā @Latvijasarmija, kā arī Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Facebook lapā @MehanizetaBrigade.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI