DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkos izglābti astoņi cilvēki, bet viens gāja bojā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16.jūnija plkst. 6.30 līdz 17.jūnijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 55 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 5.18 VUGD saņēma izsaukumu uz dzīvojamo māju Valmierā, no kuras jumta nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu koka dzīvojamās mājas otrais stāvs 60m2 platībā un jumts 20m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. No ēkas iznests viens cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi. Plkst. 6.37 ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Plkst. 4.41 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Krasta ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies četrstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas un siena 10m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji, ar glābšanas masku palīdzību, izglāba divus cilvēkus, bet vēl piecus evakuēja. Viens cilvēks nodots NMPD mediķiem. Plkst. 7.13 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar plkst. 22.10 tika saņemts izsaukums uz Lielā Ezerkrasta ielu Ludzā, kur ūdenstilpē apgāzusies laiva un ūdenī atrodas divi cilvēki. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka zvejnieki cilvēkus jau ir iecēluši savā laivā drošībā un nogādā krastā, kur tika nodoti NMPD mediķiem. VUGD apgāzto laivu nogādāja krastā. Plkst. 23.04 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Plkst. 19.23 saņemts izsaukums uz Ozolciema ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 2m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku. Plkst. 20.04 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 15.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Altonavas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no pirmā stāva dzīvokļa logiem nāk melni dūmi un tas deg 7m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas masku un kāpņu palīdzību izglāba piecus cilvēkus, līdztekus vēl pieci cilvēki evakuējās saviem spēkiem, pirms VUGD ierašanās. Plkst. 18.22 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 15.42 tika saņemts izsaukums uz Katoļu ielu Jelgavā, kur  deg divstāvu ēkas jumts 2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējušies 500 cilvēki, kā arī ēkas darbinieks, izmantojot ugunsdzēsības aparātu, nodzēsa degošo jumtu. Plkst. 17.04 darbi notikuma vietā noslēgušies.

Plkst. 11.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Ģertrūdes ielu Rīgā, kur remontdarbu laikā notika noplūde no gāzes trubas. Ugunsdzēsēji glābēji notikuma vietā norobežoja teritoriju, no blakus esošās ēkas un kafejnīcas evakuēja 17 cilvēkus. Kopā ar Latvijas gāzes darbiniekiem noplūde tika likvidēta plkst. 11.58.

Vakar plkst. 11.25 tika saņemts izsaukums uz Ludzas novada Pušmucovas pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja un  nojume 91m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Plkst. 14.53 ugunsgrēks tika nodzēsts.

Vakar Smiltenes novada Launkalnes pagastā no ūdenstilpes izcelts bojāgājis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, salmi, kūtsmēsli, garāža, jumta siltumizolācija, šķūnis, pirts, saimniecības ēka, dzīvojamā māja un četros gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI