DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Līdz gada beigām sociālo dienestu un bāriņtiesu darbiniekiem pagarina piemaksu par darbu ar Ukraiņu bēgļiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piemaksu par darba intensitāti vai virsstundu darbu pašvaldību sociālo dienestu un bāriņtiesu darbiniekiem turpinās maksāt līdz 2022.gada 31.decembrim (iepriekš bija paredzēts līdz 30.jūnijam). Par to ceturtdien, 16. jūnijā, nobalsoja Saeima.

Labklājības ministrs Gatis Eglītis: “Krievijas nepiedodamā agresija Ukrainā traģiski ir ietekmējusi milzīgu skaitu ukraiņu, no kuriem daļa patvērumu ir guvuši Latvijā. Esmu īpaši gandarīts par sociālās jomas darbiniekiem, kuri nesavtīgi ziedo savu laiku un enerģiju, lai palīdzētu no kara bēgošajiem. Šīs piemaksas lai kalpo gan kā materiāls stimuls, gan arī kā labas gribas žests un pateicības apliecinājums!”

Lai nodrošinātu Ukrainas civiliedzīvotāju, kuri ieradušies Latvijā bēgot no Krievijas izraisītā militārā konflikta, vajadzību izvērtēšanu un sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības sniegšanu, pašvaldību sociālie dienesti ir mobilizējuši visus pieejamos resursus.

Ņemot vērā pašvaldību sociālo dienestu un bāriņtiesu sniegto informāciju, ka aptuveni trešā daļa darbinieku iesaistīti darbā ar Ukrainas civiliedzīvotāju jautājumu risināšanu, lai motivētu  sociālo dienestu un bāriņtiesu darbiniekus turpināt strādāt nozarē, virsstundu darba apmaksa vai piemaksa par darba intensitāti ir uzskatāma kā papildu motivācija.

Pagarinot pašvaldībām bāriņtiesu un sociālo dienestu darbiniekiem piemaksu un virsstundu izdevumu apmaksu līdz 2022. gada 31.decembrim, prognozējams, ka papildus finansējums nav nepieciešams. Izdevumu  plāns nepārsniedz sākotnēji plānotos 2 348 076 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI