DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvija un Albānija paraksta memorandu par sadarbību aizsardzības jomā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas un Albānijas aizsardzības ministri paraksta sadarbības memorandu

FOTO: Latvijas Republikas pārstāvniecība NATO

Vakar, 15. jūnijā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Albānijas aizsardzības ministrs Niko Peleši (Niko Peleshi) parakstīja savstarpējās sadarbības memorandu ar mērķi veicināt divpusējo sadarbību aizsardzības jomā, sniedzot ieguldījumu kopējā starptautiskajā drošībā.

“Mēs augstu vērtējam Albānijas dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā sastāvā. Albānija ir uzticams sabiedrotais, tāpēc laikā, kad tā ir ceļā uz pievienošanos Eiropas Savienībai, Latvija ir gatava atbalstīt Albānijas integrāciju šajā ekonomiskajā un politiskajā apvienībā un dalīties pieredzē, stiprinot esošās attiecības,” pauž A. Pabriks.

Atbilstoši sadarbības memorandam, Latvija un Albānija sadarbosies tādās jomās, kā aizsardzības un drošības politikas, un tiesisko regulējumu veidošana; militārā un civilā personāla apmācības; kiberaizsardzība, krīzes vadība, starptautiskais miera atbalsts un humānās palīdzības operācijas; loģistika un aizsardzības industrija; bruņojuma un militārās infrastruktūras pārvaldība un modernizācija; informācijas un komunikācijas sistēmu attīstība.

Albānija ir viena no 10 NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā dalībvalstīm, kas ir pārstāvēta ar nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas inženieriem.

Šobrīd kaujas grupu vada Kanāda, apvienojot aptuveni 1700 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kuri rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI