DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Trīs jūru iniciatīvas samita ietvaros reģiona Tirdzniecības un rūpniecības kameras diskutēs par Eiropas ekonomiku un drošību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sadarbībā ar AS “Rietumu Banka” Trīs jūru iniciatīvas samita ietvaros organizē reģiona Tirdzniecības un rūpniecības kameru apaļā galda diskusiju “Reģionālās drošības nodrošināšana, izmantojot transporta, enerģētikas un infrastruktūras tīklus: kameru loma tajā”, kas norisināsies 20. jūnijā no plkst. 9:00 līdz plkst. 11:30 Rīgā, Zunda Towers kompleksā, un būs vērojama tiešsaistē.

Krievijas īstenotais karš Ukrainā ir mainījis situāciju pasaulē, līdz šim pierasto un pašsaprotamo drošības sajūtu, ekonomikas attīstību, starptautiskās un tirgus attiecības Eiropā noliekot izaicinājumu un pārmaiņu priekšā. Tieši tagad ir laiks jauniem lēmumiem, sadarbībām un drosmīgiem risinājumiem, kas noteiks Eiropas nākotni. Lai diskutētu par reģiona drošību, enerģētikas, transporta un infrastruktūras jautājumiem, kā arī ekonomikas attīstības iespējām šī brīža neskaidrajos apstākļos, Trīs jūru iniciatīvas samita ietvaros apaļā galda diskusijā tiksies Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas Eurochambres un Trīs jūru reģiona tirdzniecības un rūpniecības kameru pārstāvji.

Diskusijā dalībnieki runās par ekonomiskajiem, politiskajiem un sociālajiem apstākļiem, un to izmaiņām pēc 24. februāra, kad Krievija uzsāka karu Ukrainā. Tiks apspriesti jautājumi par jaunu sadarbību attīstību, kā arī transporta, enerģētikas un infrastruktūras nozīmi šo sadarbību veicināšanā, tajā skaitā Trīs jūru iniciatīvas un ES Atveseļošanas un noturības mehānismu ietvaros, no jauna pārvērtējot iniciatīvas no šodienas perspektīvas.

LTRK prezidents Aigars Rostovskis komentē: “Šis ir intensīvu diskusiju un viedokļu apmaiņu laiks, jo izzinot, ko par esošo situāciju domā mūsu tuvākie un tālākie kaimiņi, ir daudz vieglāk noformulēt arī savu pozīciju un atrast veidu kā pārvarēt esošās un potenciālās grūtības.”

Pasākumu vērot aicināti visi interesenti, to būs iespēja skatīties tiešsaistē LTRK un TV24 Facebook profilos. LTRK diskusiju un tiešraidi palīdz nodrošināt pasākuma partneris AS “Rietumu Banka”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI