DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Jēkabpils novadā gāja bojā cilvēks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15.jūnija plkst. 6.30 līdz 16.jūnijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 59 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 37 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 5.35 tika saņemts izsaukums uz Jelgavas ielu Daugavpilī, kur noliktavā no  cisternas noplūst gāze. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no cisternas, kurai sabojājies aizvēršanas mehānisms, noplūst  propāna gāze. Plkst. 6.39 ugunsdzēsēji glābēji noplūdi likvidēja. Apkārtējo namu un ēku iedzīvotājiem apdraudējuma nebija.

Plkst. 23.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Mednieku ielu Siguldā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu neapsaimniekota ēka 1500m2 platībā un tai iebrucis jumts. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmu izplatības izdevās nosargāt daļu no ēkas, kā arī blakus esošo ēku. Kopā ar Inčukalna un Krimuldas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībām ugunsgrēks likvidēts plkst. 6.40.

Plkst. 12.58 tika saņemts izsaukums uz Jēkabpils novada Mežāres pagastu, kur dega vienstāvu dzīvojamā māja 70m2 platībā.  Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties, konstatēts, ka mājas sienas un jumts ir iebrukuši. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, ēkā atrasts viens bojāgājis cilvēks. Plkst. 15.37 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar saņemti 15 izsaukumi, kur no nolūzušiem kokiem nepieciešams atbrīvot ceļa braucamo daļu. Izsaukumi saņemti Gulbenes novadā, Dobeles novadā, Aizkraukles novadā, Daugavpilī, Rīgā, Balvu novadā, Preiļu novadā, Saulkrastu novadā, Madonas novadā, Ogres novadā un Krāslavas novadā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koks, elektrolīnijas balsts, motoroleris, vieglā automašīna, divi šķūņi, saimniecības ēka un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI