DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs vērš Ēģiptes biznesa uzmanību uz Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmumu priekšrocībām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 13. jūnijā, turpinot vizīti Ēģiptes Arābu Republikā, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Kairā tikās ar Ēģiptes Komunikāciju un informācijas tehnoloģiju ministru Amru Talātu (Amr Talaat), kā arī piedalījās Latvijas uzņēmēju delegācijas un Ēģiptes nozaru asociāciju pārstāvju apaļā galda diskusijā.

Tikšanās laikā E. Rinkēvičs uzsvēra, ka informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozare ir viena no straujāk augošajām ekonomikas jomām Latvijā. Ir izveidota stabila zināšanu bāze, ko radījuši Latvijas uzņēmēji un zinātnieki.

“Latvijai ir plaša pieredze pārejā uz digitalizāciju. Pandēmijas laikā sabiedrisko pakalpojumu sniegšana Latvijā tika nodrošināta ar savlaicīgi ieviestajiem e-pārvaldes instrumentiem. Mūsu IKT nozares radītie inovatīvie produkti ir ieguvuši popularitāti starp profesionāļiem pasaulē, piemēram, MikroTik 5G rūteri, SAF Tehnika gaisa kvalitātes monitori un spektrometri, UAV Factory droni un Eprons Group zemūdens droni, Exonicus virtuālās apmācības medicīniskās palīdzības sniegšanai ārkārtas situācijās, X Infotech ID risinājumi u.c. Daļa no šiem uzņēmumiem jau darbojas arī Ēģiptes tirgū,” teica E. Rinkēvičs.

Latvijas ārlietu ministrs vērsa uzmanību, ka Latvijas uzņēmēju delegācijas sastāvā ir vairāki IKT uzņēmumi (Squalio, Tieto, SWH Sets), kuri ir gatavi piedāvāt Ēģiptes partneriem jaunākos risinājumus datorprogrammēšanā, datu mediācijā un maksājumu infrastruktūrā. “Esam gandarīti, ka Ēģiptes uzņēmēji un IKT ministrijas pārstāvji jau vairākus gadus piedalās 5G Techritory forumā. Aicinām piedalīties arī šogad, kas Rīgā norisināsies šā gada novembra beigās,” akcentēja ministrs.

Informācijai

2021. gadā Ēģipte Latvijas preču eksportā ieņēma 36. vietu un 60. vietu preču importa ziņā. Latvijas preču tirdzniecībai ar Ēģipti 2021. gadā bija novērojams neliels pieaugums un pozitīva preču tirdzniecības bilance 40,11 miljons EUR apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI