DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs atklās Starptautiskās Medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības komitejas ģenerālo asambleju Rīgā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

10. jūnijā, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards atklās Starptautiskās Medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības komitejas 68. ģenerālās asamblejas konferenci “Patērē. Aizsargā. Informē”.

Savvaļas dzīvnieki ir ne tikai neatņemama dabas ainavas, bet arī atjaunojamo dabas resursu sastāvdaļa, kuras apsaimniekošanas kvalitāte ir medību kā saimniecības efektivitātes rādītājs. Demokrātiskā sabiedrībā ir jābūt sabiedrības līdzdalībai lēmumu pieņemšanā, kas saistīti ar dabas resursu apsaimniekošanu, tomēr viedoklim, kas nav balstīts datos un ekspertīzē, nevajadzētu dominēt pār ekspertu un profesionāļu zināšanām.

Mūsdienu pasaulē arvien nozīmīgāku vietu mērķu sasniegšanā ieņem konstruktīva komunikācija dažādi orientētu interešu grupu starpā par dabas resursu apsaimniekošanas jautājumiem.

Kā sabiedrību informēt un izglītot par šiem jautājumiem, kādi komunikācijas paņēmieni un kanāli šo mērķu sasniegšanai ir visefektīvākie – par šiem un daudziem citiem jautājumiem šajā Starptautiskās Medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības komitejas ģenerālajā asamblejā diskutēs dažādu valstu eksperti.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards atzīmē, ka Starptautiskās Medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības komitejas 68. ģenerālās asamblejas norise Rīgā ir apliecinājums Latvijas, Igaunijas, Lietuvas mednieku asociāciju un starptautisko organizāciju ciešai sadarbībai, kas ļauj nest Latvijas vārdu pasaulē.

Starptautiskās Medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības komiteja dibināta pagājušā gadsimta sākumā un pašlaik apvieno vairāk nekā 80 valstis no visiem kontinentiem.

Starptautiskās Medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības komitejas ģenerālās asambleja notiks 10. un 11. jūnijā viesnīcā “Radisson Blu Latvija”, Elizabetes ielā 55, Rīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI