DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Stiprinās jauniešu ar garīga rakstura traucējumiem izpratni par seksuālās un reproduktīvās veselības jautājumiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai stiprinātu jauniešu ar garīga rakstura traucējumiem izpratni par seksuālās un reproduktīvās veselības jautājumiem, Veselības ministrija sadarbībā ar biedrību “Papardes zieds” īstenos valsts apmaksātas izglītojošas nodarbības par pubertātes ierosinātajām pārmaiņām, savstarpējām drošām un cieņpilnām attiecībām, robežām, ģimenes modeļiem un tās plānošanas metodēm. Jauniešus nodarbībām var pieteikt izglītības iestādes, attīstības centri, dienas centri un citas iestādes.

Biedrības “Papardes zieds” aizvadītājā gadā veiktajā pētījumā, secināts, ka jauniešiem ar garīga rakstura traucējumiem ir vērojams zināšanu trūkumu seksuālās un reproduktīvās veselības jautājumos. Ķermenis, attiecības, robežas starp privāto un publisko, seksuālā vardarbība un citas tēmas ir sensitīvas par kurām nereti ir grūti runāt, tādēļ ļoti būtiski šo jautājumu risināt profesionālu ekspertu vadībā atbilstoši auditorijas vajadzībām.

Nodarbības plānotas klātienē, tās vadīs profesionāli apmācīti speciālisti vieglajā valodā, neformālā gaisotnē, interesantā un vienkāršā veidā, iesaistot arī pašus jauniešus un pārrunājot dažādas dzīves situācijas, pašu jauniešu zināšanas, priekšstatus un pieredzi.

Plašāk par pieteikšanos nodarbībām:

Nodarbībām jauniešus var pieteikt izglītības iestādes, attīstības centri, dienas centri un citas iestādes. Tās ir BEZMAKSAS (valsts apmaksātas) un paredzētas jauniešiem ar vieglas vai vidēji smagas pakāpes garīga rakstura traucējumiem. Ir iespēja pieteikt vairākas jauniešu grupas par vairākām tēmām. Vienas nodarbības ilgums ir aptuveni 60 minūtes, bet var tikt pielāgotas jauniešu vajadzībām.

Nodarbību tēmas:

  • Pubertāte meitenēm (N.B! nodarbību vada speciāliste – sieviete)
  • Pubertāte zēniem (N.B! nodarbību vada speciālists – vīrietis)
  • Ķermenis un Higiēna
  • Privāts un publisks
  • Drošas attiecības
  • Kontracepcija
  • Seksuāli transmisīvās infekcijas

Lai pieteiktos un vienotos par nodarbību skaitu, vecuma grupām, norises vietu un laiku,  rakstiet uz e-pastu: katrina@papardeszieds.lv vai zvanīt uz tālruni 67212700.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI