DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Etniskās saliedētības veicināšanas aktivitātēs piedalīsies ap 1900 iedzīvotāju visā Latvijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Lai veicinātu sabiedrības saliedētību, savstarpējo sadarbību un mazinātu aizspriedumus pret un starp etniskajām grupām, ar Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) atbalstu  “Mazākumtautību un sabiedrības saliedētības programma” ietvaros tiks īstenoti deviņi projekti Rīgā, Jelgavā, Rēzeknē, Jēkabpilī, Liepājā un citviet Latvijā. Plānots, ka aktivitātēs piedalīsies aptuveni 1900 dažādu tautību Latvijas iedzīvotāju.

Lai veicinātu dialogu starp dažādām etniskajām grupām un veicinātu sabiedrības saliedētību pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, darot zināmu, ka Latvija ir drošas mājas ikvienam neatkarīgi no tautības, tiks realizēti vairāki nevaldības organizāciju projekti. Aktivitātēs piedalīsies ne mazāk kā 50% mazākumtautību pārstāvju - krievu, baltkrievu, poļu, ukraiņu, romu un citu tautību - un ne mazāk kā 30% latviešu tautības pārstāvju, tostarp visu vecumu grupu pārstāvji - skolēni,  jaunieši, pieaugušie un seniori.

Aktivitāšu vidū plānota Valsts Policijas un mazākumtautību jauniešu sadarbības veicināšana, dokumentālo stāstu veidošana par dažādajiem Laumas apkaimes iedzīvotājiem Liepājā;  kopienas veidošana ar regulāriem notikumiem, tostarp kopīgas kultūrvietas radīšanā Liepājā; neformālās apmācības Rēzeknes pilsētas un novada jauniešiem, lai veicinātu etnisko grupu līdzdalību pilsoniskās sabiedrības veidošanā un piederības sajūtu savai valstij Latvijai; “Tolerances diena” Bolderājas apkaimē, Rīgā; organizētas iedzīvotāju fokusgrupas Bolderājas un Pļavnieku apkaimēs Rīgā, Hospitāļu ielas kaimiņu svētki Brasas apkaimē, Rīgā;  “Dzīvā bibliotēka” - Rīgā, Latgalē un Kurzemē, kur cilvēki dalīsies ar īpašiem un neparastiem pieredzes stāstiem; kā arī pasākumi Sēlijā un Jelgavas novadā, kuru mērķis ir veicināt piederības sajūtu Latvijai, veidot izpratni par sabiedrības daudzveidību, veicināt iecietību un stiprināt sabiedrībā kopīgās vērtības.

“Šobrīd, kad savstarpējās attiecības var būt saspīlētas, ir vairāk nekā iepriekš jādomā par to, kas mūs vieno, nevis atšķir. Tās ir mūsu vietējās kopienas, tā ir iecietība un cieņa vienam pret otru, tās ir mūsu kopīgās mājas – Latvija. Ar projektu palīdzību īstenosim pasākumus, kas sekmēs dažādu etnisko grupu līdzdalību pilsoniskās sabiedrības veidošanā, kā arī kopīgi tiks risināti sociāli jūtīgi jautājumi,” skaidro SIF sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Pieteikumus izskatīja vērtēšanas komisija, kuras sastāvā ir pa vienam pārstāvim no Kultūras ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Valsts kancelejas un viens NVO pārstāvis – eksperts, kas atlasīts SIF izsludinātajā projektu vērtēšanas ekspertu atlases konkursā. Komisijas sastāvā arī bija SIF pārstāvis, kurš vada vērtēšanas komisijas darbu, bet atbilstības un kvalitātes kritēriju vērtēšanā un balsošanā nepiedalījās.

Kopējais programmas ietvaros pieejamais finansējums projektu īstenošanai bija 86 000,00 EUR. Noteiktajā termiņā tika saņemti 19 projektu pieteikumi par pieprasīto programmas finansējuma summu 174 778,97 EUR.

Ar plašāku informāciju  iespējams iepazīties www.sif.gov.lv sadaļā "Projektu konkursi".

Sabiedrības integrācijas fonds ir lielākais saliedētības politikas īstenotājs Latvijā un sniedz nozīmīgu atbalstu nevaldības sektoram, lai stiprinātu valstisko piederību un demokrātiju, atbalstot pilsoniski izglītotu, aktīvu, atbildīgu, iekļaujošu un saliedētu sabiedrību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI