DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents un LDDK vadītājs: jāaudzē Latvijas ekonomika

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidents Egils Levits šodien tikās ar Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidentu Andri Biti, lai pārrunātu nesen amatā ieceltā vadītāja redzējumu par uzņēmējdarbības vidi Latvijā. A. Bite norādīja, ka Latvijā ir ļoti daudz iespēju, kā audzēt kopējo valsts ekonomiku, un visa pamatā jābūt eksportam.

Pēc A. Bites domām nevajadzētu dalīt uzņēmumus pēc to eksportspējas, bet gan jāveicina jebkāda veida eksporta attīstība, jo “tikai ar laiku tas var veidoties par eksportu ar augstu pievienoto vērtību”.  

Tikšanās laikā tika runāts arī par Latvijas uzņēmējdarbības konkurētspējas veicināšanu. Valsts prezidents atzīmēja, ka valstiskā līmenī nepieciešams domāt par kredītiestāžu savstarpējās konkurences celšanu, lai tādējādi arī veicinātu uzņēmējdarbības vides attīstību. Sarunas gaitā LDDK prezidents informēja E. Levitu par esošajiem izaicinājumiem īpaši maziem un vidējiem uzņēmumiem (MVU), piesaistot papildu finansējumu no kredītiestādēm. Tāpat A. Bite aktualizēja arī jautājumu par nodokļu politikas pielāgošanu MVU un lielajiem uzņēmumiem pēc to specifikas.

E. Levits un A. Bite pārrunāja arī darbaspēka jautājumus. Abi bija vienisprātis, ka jau tagad nepieciešams stratēģiski risināt jautājumus par darbaspēka izglītību un mobilitāti Latvijā.

Valsts prezidents Egils Levits atzinīgi novērtēja Andra Bites redzējumu un enerģiju un novēlēja to saglabāt savas darbības laikā LDDK prezidenta amatā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI