DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs apliecina Latvijas atbalstu Somijas un Zviedrijas dalībai NATO

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 6. jūnijā Rīgā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzņēma Somijas Eiropas lietu un valsts īpašumtiesību pārvaldes ministri Titi Tupurainenu (Tytti Tuppurainen). Tikšanās laikā ministri pārrunāja Krievijas agresiju Ukrainā, drošības jautājumus, Somijas ceļu dalībai NATO, kā arī aktualitātes Eiropas Savienībā.

E. Rinkēvičs sarunas laikā uzsvēra Latvijas un Somijas vēsturiski ciešās attiecības un pateicās par labo sadarbību ne tikai reģionālajā un Eiropas Savienības līmenī, bet arī starptautiski. Ministrs uzsvēra: “No šodienas skatu punkta, kad mūsu reģionu skar nopietnas izmaiņas ierastajā drošības arhitektūrā, ir vēl svarīgāk būt tuviem – ne tikai kaimiņiem, bet arī partneriem.”

Pārrunājot Somijas dalību NATO, E. Rinkēvičs skaidri apliecināja Latvijas nostāju: “NATO durvīm ir jābūt atvērtām jebkurai demokrātiskai Eiropas valstij. Latvija atbalsta Somijas un Zviedrijas dalību NATO. Tas būs ieguldījums gan reģiona drošības, gan NATO alianses atturēšanas un aizsardzības spēju stiprināšanā.”

Attiecībā uz Krievijas agresiju Ukrainā abi ministri bija vienisprātis, ka starptautiskajai sabiedrībai ir jāturpina sniegt viss iespējamais atbalsts Ukrainai. E. Rinkēvičs aicināja Somiju atbalstīt ES kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI