DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs K.Gerhards tiekas ar vienu no pasaulē vadošajiem minerālmēslu tirgotājiem no ASV

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai meklētu minerālmēslu piegādātājus Latvijas lauksaimniekiem, tā aizstājot līdz šim no Krievijas importēto minerālmēslu apjomus, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards ceturtdien, 2. jūnijā, tikās ar ASV uzņēmuma Trammo pārstāvi Eiropā. Trammo ir viens no vadošajiem minerālmēslu tirgotājiem pasaulē.

Tikšanās laikā ar ASV uzņēmumu zemkopības ministrs pauda Latvijas interesi sadarboties, veicinot minerālmēslu pieejamību Latvijas lauksaimniekiem.

“Risinājumu meklēšana minerālmēslu tirgus stabilizēšanai un jaunu piegādātāju apzināšana notiek vienoti Eiropas Savienības līmenī. Tomēr Latvija nesēž rokas klēpī salikusi. Zemkopības ministrija kopā ar nozari meklē jaunus minerālmēslu piegādātājus, lai stabilizētu situāciju tirgū un saglabātu mūs lauksaimnieku konkurētspēju,” pēc tikšanās uzsver zemkopības ministrs.

Krievijas izraisītais karš Ukrainā ir pārtraucis piegādes ķēdes, īpaši negatīvi ietekmējot lauksaimniecības nozari. Šobrīd ir pilnībā pārtraukta minerālmēslu importēšana no Krievijas. Tā rezultātā vērojams straujš cenu pieaugums lauksaimniecības produkcijas ražošanā nepieciešamām izejvielām, īpaši minerālmēsliem.

Trammo, Inc. ir vadošais globālais preču tirgotājs, kas nodarbojas ar dažādu preču produktu tirdzniecību, izplatīšanu un transportēšanu, tostarp minerālmēslu. Uzņēmums dibināts 1965. gadā ar mērķi specializēties starptautiskajā amonjaka tirdzniecībā. Uzņēmuma galvenais birojs atrodas Ņujorkā, ASV, bet uzņēmuma biroji izvietoti visā pasaulē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI