DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents un jaunais AAE prezidents telefonsarunā pārrunā Latvijas un AAE sadarbību investīciju jomā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

1. jūnijā telefonsarunā ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) prezidentu V. A. Šeihu Muhammedu bin Zajedu Āl Nahjānu Valsts prezidents Egils Levits izteica līdzjūtību par viņa priekšteča V. A. Šeiha Kalifa bin Zajeda Āl Nahjāna aiziešanu mūžībā, kā arī apsveica ar jauno amatu un novēlēja izdošanos AAE turpmākās izaugsmes iecerēs.

E. Levits atsaucās uz abu tikšanos Latvijas dienā Expo2020 Dubaijā 2021. gada novembrī, kas deva jaunus impulsus divpusējo attiecību stiprināšanai.

V. A. Šeihs Muhammeds bin Zajeds Āl Nahjāns pauda vēlmi ciešāk sadarboties ar Latviju, par ko liecina arī 11. maijā notikusī AAE tirdzniecības un investīciju delegācijas vizīte Latvijā AAE ārlietu ministra vietnieka ekonomikas un tirdzniecības jautājumos Abdulnāsira Džamāla Alšālī vadībā un divu sadarbības memorandu parakstīšana starp Latvijas Darba devēju konfederāciju un AAE federālo tirdzniecības un rūpniecības kameru, kā arī starp Latvijas eksportētāju asociāciju “The Red Jackets” un Alšārikas pētniecības, tehnoloģiju un inovāciju parku.

AAE prezidents apliecināja atbalstu sarunām, kas jau notiek starp finanšu institūciju ALTUM un investīciju kompāniju Mubadala Development Company par kopīga investīciju fonda izveidi.

E. Levits apsveica AAE darbību ANO Drošības padomē, kas vērsta uz starptautisko tiesību ievērošanu un miera atjaunošanu, kas ir īpaši svarīgi laikā, kad Krievija karo Ukrainā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI