DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Uzbekistānas augstskolu mācībspēkus interesē Latvijas pieredze bioekonomikā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 31. maijā, Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Kronbergs un ministra padomnieks Edvards Ratnieks tikās ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) un četru Uzbekistānas augstskolu pārstāvjiem, lai pārrunātu Latvijas pieredzi bioekonomikā.

Sarunas gaitā Zemkopības ministrijas (ZM) speciālisti iepazīstināja pārstāvjus no Taškentas Valsts Agrārās universitātes, Taškentas Valsts Agrārās universitātes Samarkandas filiāles, Taškentas Irigācijas un lauksaimniecības mehanizācijas inženieru institūta un Buhāras Valsts universitātes ar Latvijas aktualitātēm bioekonomikā un līdzšinējo ZM ciešo sadarbību ar LLU bioekonomikas jautājumos. Uzbekistānas mācībspēkus interesēja arī, kā tiek īstenota Latvijas bioekonomikas stratēģija 2030 (LIBRA), kam jāpievērš vislielākā uzmanība un ko vērtējam kā sasniegumu, kā mijiedarbojas dažādas tautsaimniecības nozares, lai iespējami veiksmīgāk stratēģiju īstenotu, kā arī interesējās par LLU lomu stratēģijas īstenošanā.

LLU sadarbojas ar Uzbekistānas augstskolām ES programmas “Erasmus+” projektā par jaunām maģistra studiju programmām ilgtspējīgai bioekonomikai Uzbekistānā (“New Master’s Degree Curricula for Sustainable Bioeconomy in Uzbekistan”, BioEcUz). Īstenojamais projekts ir ieguldījums Uzbekistānas sociāli ekonomiskajā izaugsmē, izveidojot inovatīvas maģistra studiju programmas un ieinteresējot modernizēt valsts ekonomiku, līdz ar to radot labākas darba vietas. Vienlaikus tiek Uzbekistānai nodota ES un Latvijas labā pieredzde bioekonomikas ieviešanā, tādējādi atbalstot Uzbekistānu tās nodomos ieviest vietējo bioekonomiku, to stiprināt un paplašināt. LLU ir projekta vadošā partnere, un tajā līdzdarbojas Lietuvas Vītauta Dižā universitāte, Somijas JAMK Lietišķo zinātņu universitāte, kā arī pieci Uzbekistānas partneri Taškentas Agrārā universitāte, Taškentas Valsts Agrārās Valsts universitātes Samarkandas filiāle, Taškentas Irigācijas un lauksaimniecības mehanizācijas inženieru institūts, Buhāras Valsts universitāte, Uzbekistānas Republikas Lauksaimniecības ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI