DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

2022. gada 30. maijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 30. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 44 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 30 robežpārkāpēji, tai skaitā:

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

VRS RIP Vidzemes dienests imigrācijas kontroles laikā uz autoceļa A3 konstatēja Igaunijas pilsoni, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekam

Vientuļu un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta pieciem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 11 ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Lidostas Rīga” robežkontroles punktā konstatēti pieci Ukrainas, trīs Uzbekistānas, divi Moldovas un viens Kazahstānas pilsonis,  kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Latvijas pilsoņi,  kuriem nebija derīgu ceļošanas dokumentu (mainīts uzvārds). Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām –  diviem Uzbekistānas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Afganistānas un vienam Ukrainas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu astoņām personām – trīs Baltkrievijas, diviem Lietuvas, vienam Moldovas, vienam Ukrainas un vienam Zviedrijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI