DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Finanšu ministrs Reirs ar “Latraps” vadību apspriež kapitāla pieejamību inovatīvu projektu attīstībai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 27. maijā, finanšu ministrs Jānis Reirs Jelgavas novada Elejas pagastā tikās ar lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības “Latraps” pārstāvjiem, apskatīja ražotnes un iepazinās ar uzņēmuma vērienīgajiem attīstības plāniem.

Finanšu ministrs Jānis Reirs: ““Latraps” ir ietekmīgs nacionālā kapitāla uzņēmums. Tā darbība gan lauksaimnieku interešu pārstāvēšanā un kooperatīva dalībnieku labklājības celšanā, gan arī inovāciju ieviešanā un vienlaikus tradicionālo zemkopības vērtību saglabāšanā, ir Latvijai nozīmīga vērtība. Uzņēmumam ir ambiciozi un tālejoši plāni. Mums jādomā, kā valsts var stimulēt to īstenošanu, un pastāvīgi jāseko, lai birokrātiski šķēršļi un neizdarības neaizkavē attīstību. Īpaši interesants ir zirņu proteīna rūpnīcas būvniecības projekts, kas ir daļa no mūsu industriālās stratēģijas.”

Ministrs ar “Latraps” pārstāvjiem Robertu Strīpnieku un Mārtiņu Felsu pārrunāja šī brīža izaicinājumus nozarē un apsprieda attīstības un kapitāla pieejamības jautājumus uzņēmējdarbības projektiem ar augstu pievienoto vērtību kā arī pārrunāja situāciju Latvijas un globālajā pārtikas tirgū un pārtikas pieejamības jomā.

Ministrs iepazinās arī ar “Latraps” un “ASNS Ingredient” zirņu proteīna ražotnes projektu. Zirņu proteīna ražotnes izveide sniegtu ne tikai ekonomisku efektu – ienākumus Latvijas zemniekiem, uzņēmumam un valstij, bet arī risinātu pasaules pārtikas nozares izaicinājumus un pavērtu inovāciju iespējas nākotnes superpārtikas produktu izstrādē LLU zinātniekiem, kā arī veicinātu videi draudzīgāku un ilgtspējīgāku saimniekošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI