DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs K. Gerhards sveiks gada balvas “Zelta čiekurs 2021” laureātus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards piektdien, 2022. gada 27. maijā, par nozīmīgiem sasniegumiem un ieguldījumu meža nozares labā sveiks gada balvas “Zelta čiekurs 2021” laureātus. Svinīgā apbalvošanas ceremonija šogad norisināsies Meža dienu laikā Tērvetes dabas parkā, sākums pulksten 18.00.

“Meža dienu laikā ikviens ir aicināts izzināt vairāk par kokiem, norisēm dabā un mežā, par meža un koku nozīmi mūsu valsts ekonomikā un ilgtspējīgā izaugsmē, vienlaikus neaizmirstot par tā nozīmi mūsu sadzīvē. Tāpēc šogad simboliski tieši Meža dienu laikā sveiksim un godināsim izcilākos meža nozares profesionāļus, kas neatlaidīgi ar savu darbu un zināšanām dod nozīmīgu ieguldījumu Latvijas “zaļā zelta” kopšanā, saglabāšanā un atbildīgā apsaimniekošanā,” atzīmē zemkopības ministrs K. Gerhards.

„Zelta čiekurs” ir gadskārtēja meža nozares augstākā atzinība par nozīmīgiem sasniegumiem un ieguldījumu nozarē, kas dibināta, lai apzinātu Latvijas labākos meža darbiniekus, pateiktos viņiem par paveikto un iepazīstinātu sabiedrību ar Latvijas labākajiem mežsaimniekiem. Šogad balvu pasniegs astoņpadsmito reizi.

Piektdien un sestdien, 27. un 28. maijā, Tērvetē norisināsies Baltijā lielākais meža izziņas pasākums - Latvijas Meža dienas. Šogad Latvijas Meža dienām 94. gadskārta, un meža nozares profesionāļi Tērvetē stāstīs par meža audzēšanas ciklu no sēkliņas līdz koka mājai, kā arī ļaus iepazīties ar mācību un karjeras iespējām vairāk nekā 80 meža izziņas pieturās.

Arī Zemkopības ministrijas Meža departaments piedalīsies izglītošanā ar meža politikas spēli jauniešiem, un ikviens aicināts iepazīt daudzās ar mežu saistītās intereses Latvijā un iemēģināt roku līdzsvarota lēmuma pieņemšanas mākā. Zemkopības ministrijas stendā būs iegūstama vispusīga informācija par Latvijas meža nozari un tās devumu mūsu valsts tautsaimniecībai.

Uz Meža dienām aicināts ikviens interesents, un vairāk par pasākumu uzzināt, kā arī iegūt norišu karti var sabiedrības “Latvijas valsts meži” tīmekļvietnē.

Latvija ir ceturtā mežainākā valsts Eiropā, un meža nozare ir ļoti nozīmīga Latvijas tautsaimniecībai. Apmēram puse Latvijas meža pieder valstij un to apsaimnieko sabiedrība “Latvijas valsts meži”. Pārējā meža lielākā daļa pieder privātās zemes īpašniekiem, kuru kopējais skaits ir aptuveni 113 tūkstoši. Meža nozarē strādā 44 tūkstoši nodarbināto, un vēl 30 tūkstoši cilvēku nodarbināti saistītajās nozarēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI