DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Mācību nolūkos topošie robežsargi izspēlē dažādas situācijas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Šī gada 25.maijā Valsts robežsardzes koledžas Profesionālās un taktiskās apmācību centrā “Janopole” notika taktiskās mācības “Robeža 2022”. Mācībās piedalījās aptuveni 90 Valsts robežsardzes koledžas amatpersonas, t.i. topošie robežsargi, mācībspēki un kinologi, kuri tika iesaistīti dažādu situāciju simulācijās un incidentu pārvarēšanā robežuzraudzības pasākumu īstenošanas ietvaros.

“Dažādu situāciju izspēle kontrolētā vidē ir lieliska iespēja iegūtās teorētiskās zināšanas pielietot praksē un, novērojot rezultātu, uzlabot noteiktās prasmes un pilnveidot kompetences. Taktiskās mācības stiprina zināšanas un būtiski uzlabo topošo robežsargu gatavību pildīt dienesta pienākumus robežkontroles struktūrvienībās,” – komentē mācību vadītājs Valsts robežsardzes koledžas Robežsardzes un imigrācijas dienestu priekšmetu katedras docents pulkvežleitnants Roberts Vikainis.

Mācību ietvaros tika izspēlētas situācijas robežapsardzības nodaļas līmenī, organizējot un īstenojot robežuzraudzības pasākumus, veicot robežuzraudzības norīkojumu plānošanu un to darbības īstenošanu. Kadeti iejutās Operatīvās vadības nodaļas robežsargu lomā, nodrošināja informācijas apriti un apkopošanu, veica noteiktās darbības ar patvēruma meklētājiem, pielietojot mūsdienīgas tehnoloģijas, tehniskos līdzekļus, ekipējumu, dienesta suņus un bruņojumu, kā arī trenēja komunikācijas iemaņas ar masu mēdijiem.

Mācību mērķis ir attīstīt Valsts robežsardzes koledžas studējošo praktiskās iemaņas robežuzraudzības pasākumu izpildes organizācijā un veikšanā, kā arī Operatīvās vadības struktūrvienības uzdevumu izpildē. Šo profesionālo iemaņu stiprināšana ir ļoti būtiska studējošiem, jo viņi pēc nepilna mēneša absolvēs Valsts robežsardzes koledžu un uzsāks dienesta gaitas jaunāko virsnieku amatos robežkontroles struktūrvienībās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI