DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits ar Spānijas vēstnieci pārrunā abu valstu sadarbību transporta jomā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits trešdien, 25. maijā, ar Spānijas vēstnieci Latvijā Susanu Margaritu Kamaru Angulo pārrunāja sadarbību starp Latviju un Spāniju transporta jomā un sfēras, kurās ir potenciāls to stiprināt.

Spānijas vēstniece pauda savas valsts politisko atbalstu Rail Baltica topošajai dzelzceļa līnijai, uzsverot tā nozīmību Eiropas savienojamības veicināšanā. Rail Baltica tapšanā ir iesaistītas Spānijas kompānijas, kurām ir pieredze starptautiskos dzelzceļu attīstības projektos. Ministrs uzsvēra, ka ģeopolitiskās situācijas dēļ Rail Baltica dzelzceļa līnijas izbūvei jānotiek pēc iespējas īsākā termiņā, tāpēc ir svarīgi visām iesaistītajām pusēm mobilizēt resursus un paātrināt darbu līnijas pamattrases projektēšanai, lai varētu uzsākt būvniecību.

Starp Latviju un Spāniju ir ērti tiešie aviokompāniju reisi no Rīgas uz Madridi, Barselonu, Malagu, Palmu de Maljorku un Valensiju, kā arī ziemas sezonā uz Tenerifi. Lai veicinātu ceļošanu starp abām valstīm, ir potenciāls paplašināt galamērķus Spānijā, jo, pandēmijai atkāpjoties, interese par ceļošanu ir ar pieaugošu tendenci gan no Latvijas uz Spāniju, gan pretējā virzienā.

Ministrs un vēstniece pārrunāja arī abu valstu redzējumu par tādu ilgtspējīgu un videi draudzīgu tehnoloģiju attīstīšanu kā saules paneļu parki un vēja parki, kur Spānija var dalīties ar savu plašo pieredzi. Ministrs savukārt uzsvēra, ka Latvijas ostas ir gatavas nodrošināt nepieciešamo loģistiku vēja parku projektu attīstīšanai Baltijas jūrā. Tāpat ministrs aicināja Spānijas uzņēmējus investēt un veidot savus ražošanas un loģistikas uzņēmumus Latvijas lielajās ostās, kā arī plašāk izmantot kravu pārvadājumus starp Latvijas un Spānijas ostām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI