DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija pabeidz izmeklēšanu par laupīšanu kādā lombardā Liepājā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par laupīšanu Liepājā, kādā lombardā šā gada janvārī, un nodevušas krimināllietas materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

26.janvārī ap pulksten 18.20 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Liepājas centrā, lombardā notikusi laupīšana. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā un noskaidroja, ka vīrietis, pielietojot fizisku spēku, uzbruka lombarda darbiniecei, pagrūžot viņu un iepūšot sejā piparu gāzi. Vīrietis no lombarda telpām nolaupīja divas paletes ar zeltlietām un vienu statīvu ar rokassprādzēm, pēc tam devās prom. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki lombarda darbiniecei uz vietas sniedza medicīnisko palīdzību.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un, veicot operatīvās darbības, 28.janvārī aizturēja iespējamo vainīgo personu. Vīrietis tika atzīts par aizdomās turēto un uz izmeklēšanas laiku viņam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu un nesen atbrīvojies no ieslodzījuma vietas, izciešot sodu par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas vērsts pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Valsts policijas amatpersonas pie vīrieša atrada nolaupītās zeltlietas, taču dažas lietas viņš jau bija paspējis realizēt Latvijā un Lietuvā, no kurām daļu likumsargi atguva.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par laupīšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI