DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs ar Austrālijas vēstnieku apspriedīs ģeopolitisko situāciju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 25. maijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks tiksies ar Austrālijas vēstnieku Latvijā Bernardu Džozefu Filipu (Bernard Joseph Philip), lai apspriestu pašreizējo ģeopolitisko situāciju un aizsardzības politikas jautājumus.

Amatpersonas pārrunās ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā saistītos drošības izaicinājumus, Austrālijas sniegto atbalstu Ukrainai, kā arī Austrālijas īstenoto aizsardzības politiku Indijas un Klusā okeāna reģionā.

Austrālija ir sniegusi būtisku militāru palīdzību Ukrainai, stiprinot tās bruņoto spēku kaujas spējas un atbalstot karā pret Krieviju.

Austrālija sadarbojas ar NATO kopš 2005. gada un pieder alianses “partneriem visā pasaulē”, iesaistoties globālo drošības izaicinājumu risināšanā.

Austrālija atbalstīja NATO vadītos aizsardzības spēju veidošanas centienus Afganistānā, ziedojot finanšu līdzekļus Afganistānas Nacionālās armijas trasta fondam, kā arī piedalījās NATO apmācības operācijā “Resolute Support”. Tāpat  Austrālija piedalās globālajā koalīcijā cīņai pret teroristisko organizāciju “Daesh” un NATO misijā Irākā.

Latviju un Austrāliju vieno draudzīgas divpusējās attiecības, kā arī vienota izpratne par aktuāliem starptautiskās politikas jautājumiem, tai skaitā, par mūsdienu pasaules iespējām un izaicinājumiem, multilaterālismu un tiesībās balstītu starptautisko kārtību. Svarīga loma abu valstu tuvināšanā ir 25 tūkstošus lielajai latviešu diasporai Austrālijā.

2021. gada 13. oktobrī Kanberā notika Latvijas vēstnieka Austrālijā Marģera Krama akreditācijas ceremonija. Darbu uzsākusi Latvijas vēstniecība Austrālijā, kas sekmē abu valstu politisko, ekonomisko un kultūras sadarbību.

Politiskajos jautājumos Austrāliju Latvijā pārstāv Austrālijas vēstniecība Stokholmā, vīzu jautājumos – Austrālijas vēstniecība Berlīnē.

B.Dž. Filips rezidē Stokholmā, Zviedrijā un ir Austrālijas vēstnieks Latvijā kopš 2019. gada 15. novembra.

Diplomātiskās attiecības ar Austrālijas Savienību dibinātas 1991. gada 27. augustā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI