DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvija spēcinās publiskās pārvaldes atvērtību un godprātību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabinets 24. maijā apstiprināja Valsts kancelejas sagatavoto informatīvo ziņojumu, ar kuru nosaka Atveseļošanas fonda investīciju kārtību publiskās pārvaldes darbinieku un amatpersonu kapacitātes stiprināšanai tādās jomās kā interešu konflikta novēršana, korupcijas mazināšana un trauksmes cēlēju sistēmas piemērošana. Šo investīciju plašāks mērķis ir turpināt ceļu uz modernāku un efektīvāku valsts pārvaldi.

Ar Atveseļošanas fonda investīcijām plānots arvien vairāk ikdienas darbā nostiprināt valsts pārvaldes vērtības un veicināt integritāti – godprātīgu kopīgu pieeju, lai prioritāras būtu sabiedrības, nevis privātas intereses. Kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanā, iestāžu savstarpējā sadarbībā un efektīvā resursu izmantošanā liela nozīme ir katras iestādes un tajā strādājošo pieejai funkciju izpildē.

Piemēram, Eiropas semestra izvērtējumā secināts, ka Latvijā ir panākti uzlabojumi pretkorupcijas jomā tomēr progress varētu būt straujāks. Tas nozīmē, ka jāturpina trūkumu novēršana interešu konflikta jomā, integritātes un pretkorupcijas starptautiskā novērtējuma uzlabošana un vērtību praktiska iedzīvināšana valsts pārvaldes ikdienas darbā, tādējādi vairojot arī sabiedrības uzticību valsts pārvaldei. Līdz ar to nepieciešams attīstīt izpratni par korupcijas riskiem un to novēršanas pamatprincipiem gan darbinieku, gan iestāžu vadītāju līmenī.

Kopējais Atveseļošanas fonda finansējums publiskās pārvaldes nodarbināto un amatpersonu kompetenču attīstībai un kapacitātes pilnveidei ētikas, integritātes, pretkorupcijas, krāpšanas, ēnu ekonomikas un interešu konflikta novēršanas jomās līdz 2026. gada vidum paredzēts 600 tūkst. eiro apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI