DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

“Latvijas meža dienas” jau šajā nedēļas nogalē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šajā nedēļas nogalē – 27. un 28. maijā – Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē Kurbada mežā notiks vērienīgās "Latvijas Meža dienas".  Jau no plkst. 10 rītā parkā gaidīti lieli un mazi interesenti, lai atpūstos mežā, piedalītos izzinošās un atraktīvās aktivitātēs, kā arī iepazītu meža apsaimniekošanas ciklu un izprastu jautājumus, kas saistīti ar meža nozari vairāk nekā 80 stacijās. Bez pārsteigumiem un atklājumiem neiztikt. Dalība pasākumā ir bez maksas.

“Pasākuma ideja nāk no Skandināvijas, kur pozitīvā gaisotnē meža nozares profesionāļi tiekas un uzrunā sabiedrību izstādē “Elmia Wood”. Ģimenes ar bērniem, jaunieši un pat seniori uz izstādi dodas kā uz svētkiem neatkarīgi no tā, kādi ir laika apstākļiem. Izstādes dalībnieki ir gatavi stāstīt par savu kompāniju un produkciju gan profesionāļiem, gan sabiedrībai,” par meža nozares grandiozā pasākuma ideju stāsta “LVM Rekreācija un medības” projektu vadītājs Normunds Namnieks.

Piektdien, 27. maijā pasākuma norises vietā – Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē Kurbada zemē – pulcēsies vairāk nekā 200 Latvijas skolu klases. Dienas gaitā uz skatuves tiks sveikti AS “Latvijas valsts meži” (LVM) Meža stipendiāti, noskaidroti LVM Meža olimpiādes uzvarētāji, sveikti biedrības “Zaļā josta” konkursa “Tīrai Latvijai” laureāti, kā arī būs iespēja vērot ilūziju šovu ar triku meistariem.

 PASĀKUMA PROGRAMMA 

Sestdien, 28. maijā, Kurbada zemē īpaši tiek gaidītas ģimenes ar bērniem. Šajā dienā gaidāma medību suņu parāde, briežu piebaurošanas paraugdemonstrējumi. Mazākie pasākuma apmeklētāji īpaši novērtēs “Ričijs Rū” uzstāšanos, bet vecāki un jaunieši – “Skyforger” koncertu un grupas “Līvi” uzstāšanos.

programma

”Latvijas Meža dienas” organizē AS “Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību, Latvijas Meža īpašnieku biedrību, Latvijas Kokrūpniecības federāciju un biedrībām “Zaļās mājas” un “Zaļā josta”. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI