DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas un Turcijas ārlietu ministri pārrunā aktuālos drošības politikas jautājumus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 23. maijā Latvijas Republikas ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam notika telefonsaruna ar Turcijas Republikas ārlietu ministru Mevlutu Čavušoglu (Mevlüt Çavuşoğlu), lai pārrunātu pašreizējo ģeopolitisko situāciju un NATO paplašināšanās jautājumu.

Ņemot vērā esošo drošības situāciju NATO austrumu flangā, sarunas laikā E. Rinkēvičs lūdza Turciju gaidāmajā NATO samitā Madridē atbalstīt pastāvīgas aizsardzības klātbūtnes izveidi (brigādes lielumā) Latvijā.

E. Rinkēvičs pauda nostāju, ka Somijas un Zviedrijas pievienošanās NATO ir tiešs un būtisks uzlabojums Baltijas valstu, Ziemeļeiropas un visas alianses drošībai. Somija un Zviedrija ir tuvākie un uzticamākie NATO partneri, un tām ir nozīmīga loma stabilitātes nodrošināšanā mūsu reģionā.

Vienlaikus Latvijas ārlietu ministrs pauda izpratni par Turcijas leģitīmajām drošības interesēm. Ministrs pauda cerību, ka sarunu procesā tiks rasts visām pusēm pieņemams risinājums un tādējādi jau tuvākajā laikā Somija un Zviedrija kļūs par NATO dalībvalstīm.

Ministrs pauda gandarījumu par Turcijas lēmumu pagarināt periodu, kurā Latvijas pilsoņi ir tiesīgi uzturēties Turcijas Republikā bez vīzas. No šā gada 19. maija Latvijas pilsoņi tūrisma nolūkos ir tiesīgi uzturēties Turcijā 90 dienas (t.sk. nepārtraukti) katrā 180 dienu periodā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI