DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Tālis Linkaits: Pakalpojumam dzelzceļa nozarē jābūt mūsdienīgam un nākamie attīstības soļi jāplāno jau pašlaik

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits šodien, atklājot Latvijas Dzelzceļnieku biedrības kongresu, uzsvēra, ka dzelzceļa nozarē galvenais ir cilvēki – gan darbinieki, gan klienti un ikdienas lietotāji. “Pēdējos trīs gados, plānojot pārmaiņas dzelzceļa sistēmā, esmu uzsvēris, ka svarīgi nodrošināt ērtu un mūsdienu prasībām atbilstošu dzelzceļa pakalpojumu gan pasažieriem, gan kravu nosūtītājiem un saņēmējiem,” teica ministrs.

Dzelzceļš Latvijā tiek attīstīts kā sabiedriskā transporta mugurkauls, tas ir videi draudzīgs transporta veids – tostarp kravu pārvadājumiem. Tālis Linkaits pastāstīja, ka “pozitīvas pārmaiņas dzelzceļā notiek, un drīzumā tās varēsim redzēt dzīvē. Sagaidīsim Latvijā jaunos elektrovilcienus, ir uzsākts dzelzceļa staciju modernizācijas projekts, kas paredz paaugstinātu peronu izbūvi. Notiek darbs pie mūsdienīgu savienojumu izveides dzelzceļa stacijām ar pilsētas infrastruktūru. Šogad būs pieejama vienotā biļete vilcieniem un autobusiem. Tāpat izsludināts bateriju vilcienu iepirkums, lai aizstātu ritošo sastāvu neelektrificētajās līnijās.”

Līdz ar ģeopolitiskajiem satricinājumiem pieaugusi nepieciešamība paātrināt Rail Baltica līnijas izbūvi. Tas ir svarīgi ne tikai pasažieru pārvadājumiem, bet arī pielāgojoties kravu loģistikas izmaiņām.

“Tikpat svarīgi plānot dzelzceļa sistēmas attīstību ilgtermiņā,” teica ministrs, aicinot dzelzceļniekus iesaistīties diskusijās ar idejām par to, kā dzelzceļa tīklu Latvijā attīstīt nākamajās desmitgadēs. “Kādu vēlamies redzēt dzelzceļu Latvijā 2050. gadā, kā labāk izmantot esošos savienojumus starp pilsētām, kur veidot jaunus, tam pamati jāliek jau pašlaik, jo ceļš no vīzijas līdz īstenošanai infrastruktūras projektiem prasa laiku un resursus,” uzsvēra Tālis Linkaits.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI