DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Latvija un Azerbaidžāna attīstīs ciešāku sadarbību pārtikas nekaitīguma jomā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards un Latvijas-Azerbaidžānas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētājs, Azerbaidžānas ekoloģijas un dabas resursu ministrs Muhtars Babajevs (Mukhtar Babayev) tikšanās laikā atzinīgi novērtēja līdzšinējo valstu sadarbību fitosanitārijā, īpaši sadarbību pārtikas nekaitīguma jomā. Ministri bija vienisprātis, ka šodien Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta un Azerbaidžānas Pārtikas nekaitīguma aģentūras parakstītais saprašanās memorands ļaus attīstīt vēl ciešāku sadarbību pārtikas nekaitīguma jomā.

“Īstenojot Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta finansēto Twinning projektu1, Latvija sadarbībā ar Lietuvu jau šobrīd sniedz atbalstu Azerbaidžānai, uzlabojot atbilstību starptautiskajiem un ES sanitārajiem un fitosanitārajiem standartiem. Latvija ir gatava sniegt savu ekspertu atbalstu arī citos jautājumos saistībā ar pārtikas ražošanu un apriti, lai Azerbaidžānā varētu tikt nodrošināta ES un starptautiskajām prasībām atbilstoša lauksaimniecības un pārtikas ražošana,” atzīmēja zemkopības ministrs K. Gerhards.

Latvija kā nozīmīgu sadarbības jomu saskata arī iespēju attīstīt abu valstu sadarbību augstākajā izglītībā un zinātnē. Latvijas Lauksaimniecības universitātei ir pieredze un eksperti, lai īstenotu zināšanu pārnesi ar lauksaimniecību un bioekonomiku saistītos savstarpējās sadarbības projektos.

Azerbaidžānas ekoloģijas un dabas resursu ministrs M. Babajevs Latviju apmeklēja, lai piedalītos Latvijas-Azerbaidžānas Starpvaldību komisijas 8. sēdē, kas notika 2022. gada 20. maijā. Sēdes protokolā ir iekļauta plaša sadarbība Zemkopības ministrijas kompetences jautājumos, jo īpaši saistībā ar pārtikas drošības jautājumiem.

1 Latvijas Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) partnerībā ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) un Lietuvas Republikas Lauksaimniecības ministrijas Valsts augu dienestu (VATZUM) Azerbaidžānā īsteno mērķsadarbības jeb Twinning projektu „Azerbaidžānas sanitāro un fitosanitāro pasākumu stiprināšana”. Projekta saņēmēja ir Azerbaidžānas Pārtikas drošības aģentūra. Ieviešanas laiks no 2020. gada novembra līdz 2023. gada februārim. Kopējais projekta finansējums ir 1,5 miljons eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI