DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Par ētikas kodeksa pārkāpumu deputātam Aldim Gobzemam izteiks brīdinājumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 18.maijā, lēma deputātam Aldim Gobzemam izteikt rakstisku brīdinājumu par Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu. 

Mandātu komisija lēma izteikto brīdinājumu paziņot Saeimas sēdē, kā arī publicēt komisijas lēmumu oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. 

Lēmums pieņemts, skatot deputāta Riharda Kola iesniegumu ar lūgumu izvērtēt A.Gobzema izteikumus debatēs šī gada 28.aprīļa Saeimas sēdē, izskatot grozījumus Sporta likumā un grozījumus Enerģētikas likumā. 

Mandātu komisija konstatēja, ka A.Gobzems pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.,16. un 19.punktu. Tie nosaka, ka Saeimas deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienu; balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju. 

Tāpat ētikas kodekss noteic, ka deputāts ir pieklājīgs pret Saeimas, citu valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem un ikvienu sabiedrības locekli, kā arī atturas no pašmērķīgas izrādīšanās Saeimas tribīnē. 

Deputātam izteiktā rakstveida brīdinājuma paziņošanu Mandātu komisija lūgs iekļaut Saeimas 26.maija sēdē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI