DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jūras spēki organizē militārās mācībās “Baltic Fortress 2022”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

No 23. maija līdz 29. maijam Baltijas jūras Kurzemes piekrastē Jūras spēki organizēs ikgadējās militārās mācībās „Baltic Fortress 22”.

Mācībā piedalīsies Latvijas Jūras spēku štāba un apgādes kuģis A-90 “Varonis”, patruļkuģi P-06 “Cēsis” un P – 08 “Jelgava”, Ūdenslīdēju komanda, Automatizētā zemūdens robotu grupa, Valsts robežsardzes kuģis RK – 20 “Rānda” un kuteris RK – 30, kā arī Lietuvas Jūras spēku kuģis “Selis”. Savukārt Baltijas valstu jūras eskadras (Baltic Naval Squadron, BALTRON) sastāvā mācībās piedalīsies Latvijas Jūras spēku mīnu kuģi M – 05 “Viesturs” un  M-06 “Tālivaldis”, Lietuvas Jūras spēku kuģis “Jotvingis” un Igaunijas Jūras spēku kuģis ”Admiral Cowan”.

Mācībās “Baltic Fortress 2022” ir iesaistīti arī Starptautiskā Jūras spēku vidējā līmeņa vadības un štāba virsnieku kursa klausītāji, kuri pašlaik apgūst militārās zināšanas Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā. Atrodoties uz Baltijas valstu militārajiem kuģiem, klausītājiem tiek nodrošināta iespēja praktiski apgūt starptautisko jūras mācību specifiku, nostiprinot akadēmijā iegūtās teorētiskās zināšanas par jūras operāciju plānošanu, sagatavošanu un organizēšanu.

Mācībās „Baltic Fortress” vienības pilnveido spējas pildīt uzdevumus krīzes operāciju gadījumā un trenē Baltijas valstu militāro kuģu apkalpes, tostarp praktiski testējot standarta kaujas procedūras jūrā, paaugstinot kuģu personāla kaujas gatavību un uzlabojot spējas pildīt dežūras NATO 1. pastāvīgajā jūras pretmīnu grupā (Standing NATO Mine Counter Measures Group One, SNMCMG1).

“Baltic Fortress” notiek kopš 2008. gada, un ir Baltijas valstu jūras spēku kopējās mācības BALTRON sastāvā. To organizēšanu katru gadu pēc rotācijas principa nodrošina viena no trim Baltijas valstīm. Šogad mācības organizē Latvija, bet nākamgad tās organizēs Igaunija.

BALTRON ir viens no ilgstošākajiem Baltijas valstu sadarbības projektiem, kas tiek īstenots kopš 1998.gada augusta. Šī sadarbības formāta mērķis ir nodrošināt pastāvīgas ātrās reaģēšanas spējas jūrā miera laikā un krīzes apstākļos. BALTRON pirmais komandieris bija jūras kapteinis Ilmārs Lešinskis no Latvijas Jūras spēkiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI