DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Noskaidroti starptautiska organizētās noziedzības grupējuma dalībnieki, kas saistīti ar vīrieša nošaušanu šopavasar Pļavniekos

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policija ir noskaidrojusi, ka šā gada 11. marta slepkavību, kas tika izdarīta publiskā vietā Rīgā, Saharova un Keldiša ielas krustojumā, ir izdarījis starptautisks organizētās noziedzības grupējums. Tostarp mērķtiecīgas izmeklēšanas laikā Valsts policija ir arī noskaidrojusi konkrētus šī grupējuma dalībniekus, kas piedalījušies slepkavības plānošanā un izdarīšanā. Šobrīd ir aizturēta un apcietināta viena persona un kriminālprocesā turpinās aktīva izmeklēšana.

Jau ziņots, ka šā gada 11. martā Pļavniekos pie kādas sabiedriskās ēdināšanas vietas tika nošauts vīrietis, kurš tobrīd atradās automašīnā. Pēc upura nošaušanas iespējamās vainīgās personas pameta notikuma vietu, taču policija, iedarbinot plānu “Slazdi”, aizturēja vairākas personas.

Izmeklēšanas laikā policija noskaidroja, ka no todien aizturētajām personām ar slepkavību ir saistīts viens vīrietis. Viņam ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Pārējās personas, kuru saistība ar notikušo neapstiprinājās, tika atbrīvotas.

Turpinot mērķtiecīgas izmeklēšanas darbības, Valsts policija noskaidroja arī pārējās iespējamās vainīgās personas, kas ir organizēta noziedzības grupējuma dalībnieki. Šobrīd tiek veikti pasākumi, lai nostiprinātu pierādījumus minēto personu saistībai ar noziedzīgo nodarījumu, un turpinātas izmeklēšanas darbības gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Valsts policija izskata vairākas nozieguma versijas, tostarp ka slepkavība izdarīta atriebības nolūkā konflikta rezultātā kriminālu grupējumu starpā.

Vienlaikus jānorāda, ka šādu organizētu noziegumu izmeklēšana ir ļoti sarežģīta un laikietilpīga, tostarp tiek aktīvi īstenota starptautiskā sadarbība. Šobrīd kriminālprocesā turpinās aktīva izmeklēšanu un plašākus komentārus Valsts policija nesniedz.

Tāpat Valsts policija pēc gada ilgas izmeklēšanas atklāja 2021. gada aprīlī izdarīto futbola aģentu Romāna Bezzubova slepkavību. Veicot apjomīgas izmeklēšanas darbības sadarbībā ar Interpol (Starptautisko kriminālpoliciju organizāciju) tika noskaidrotas arī starptautiskā meklēšanā izsludinātu divu iespējamo vainīgo personu atrašanās vietas Krievijā. Šā gada februārī Krievijas Iekšlietu ministrijas darbinieki pēc Valsts policijas pieprasījuma abas personas aizturēja. Šobrīd turpinās minēto personu izdošanas process Latvijai.

Kriminālprocess tika nosūtīs prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret sešām personām un pret šīm personām jau celta apsūdzība. Taču neskatoties uz to, Valsts policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu pārējās iespējamās personas, kas varētu būt iesaistītas slepkavības izdarīšanā vai to atbalstījušas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI