DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Eiropas nākotnes kontekstā būtiski ieviest izmaiņas, kas saistītas ar demokrātijas stiprināšanu un zaļākas Eiropas attīstību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas nākotnes kontekstā būtiski ieviest izmaiņas, kas saistītas ar demokrātijas stiprināšanu un zaļākas Eiropas attīstību, piektdien, 13.maijā, tiekoties ar Eiropas Komisijas priekšsēdētājas vietnieci vērtību un pārredzamības jautājumos Veru Jurovu (Věra Jourová), akcentēja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda.

Spriežot par Konferences par Eiropas nākotni gala ziņojumu un tajā iekļautajiem priekšlikumiem, būtu jāfokusējas uz priekšlikumiem, kas nav saistīti ar grozījumiem līgumā par Eiropas Savienību, pauda V.A. Tērauda.

V.Jurova sarunā ar Eiropas lietu komisijas deputātiem akcentēja, ka papildu ātri ieviešamiem priekšlikumiem Eiropas Komisija ir atvērta diskusijām arī par grozījumiem līgumā par Eiropas Savienību, īpaši Eiropas Savienības paplašināšanās kontekstā.

Tikšanās laikā spriests arī par Eiropas Komisijas darba aktualitātēm cīņā ar dezinformāciju, mediju brīvības un neatkarības nodrošināšanu, kā arī par līguma par Eiropas Savienību 7.panta tiesiskuma procedūru pret Ungāriju un Poliju.

Puses bija vienisprātis, ka dezinformācijai ir ārkārtīgi liela ietekme uz sabiedrību un politiskajiem procesiem un cīņai pret to jānorit Eiropas Savienības līmenī. Eiropas Komisijas pārstāve deputātus informēja, ka šī gada jūlijā plānots nākt klajā ar Mediju brīvības aktu, kura mērķis ir garantēt mediju neatkarību, nodrošinot tos ar spēcīgākiem aizsardzības līdzekļiem. Komisijas deputāti uzsvēra, ka īpaši svarīgi ir aizsargāt un stiprināt taisnīgas priekšvēlēšanu kampaņas kā medijos, tā interneta platformās, kas vēl joprojām nav noregulētas. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI