DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vīrietis Saldū, iespējams, būdams alkohola reibumā, izraisīja negadījumu un uzvedās agresīvi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 12.maijā ap pulksten 15.00 Valsts policijā tik saņemta informācija, ka  Saldū, Striķu un Skrundas ielu krustojumā ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka automašīna “Mercedes-Benz” ir nobraukusi no ceļa braucamās daļas un uzbraukusi kokam. Negadījuma rezultātā tika bojāta automašīna, ceļa betona apmale un nolauzts koks.

Negadījuma vietā tika sastapti divi vīrieši – automašīnas vadītājs un pasažieris, kuri negadījumā nebija cietuši, taču vīrieši, iespējams, atradās alkohola reibumā. Ja automašīnas pasažieris nosauca savus personu datus un veica alkohola pārbaudi, kurā konstatēts, ka  viņš atradies alkohola reibumā, tad automašīnas vadītājs sāka konfliktēt ar likumsargiem, atteicās nosaukt personu datus, atteicās no alkohola pārbaudes, kā arī doties uz Valsts policijas dienesta transportlīdzekli. Vīrietis izrādīja nepakļaušanos Valsts policijas amatpersonām un tika aizturēts, un nogādāts policijas iecirknī personības noskaidrošanai, savukārt pēc tam nogādāts medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai, lai noskaidrotu, vai vīrietis ir atradies alkohola reibumā. Savā paskaidrojumā vīrietis atzīst, ka viņš 12.maijā ir lietojis alkoholiskos dzērienus.

Pret vīrieti ir uzsākti četri administratīvo pārkāpumu procesi par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu, par personas identitātes slēpšanu, par ceļu satiksmes negadījum un par transportlīdzekļa vadīšanu, iespējams, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē.

Bargākais sods par šiem pārkāpumiem ir aptuveni 3000 eiro naudas sods un transportlīdzekļa vadītāja tiesību atņemšana.

Valsts policija atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibumā nav pieļaujama un tā apdraud gan paša, gan apkārtējo veselību un dzīvību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI