DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

AS “Latvijas valsts meži” veic meža autoceļu atputekļošanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iestājoties siltākam laikam, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) intensīvi uzsāk meža autoceļu ikdienas uzturēšanas darbus. Viens no šādiem darbu veidiem ir ceļu segas atputekļošana. Tās mērķis ir novērst seguma putēšanu sausā laikā. Darbu izpildes laikā ar specializētu tehniku ceļa segā tiek iestrādāts pretputekļu reaģents – kalcija hlorīds (CaCl2).

“Latvijā šobrīd kā atputekļošanas līdzekli visbiežāk izmanto kalcija hlorīdu. Vielas higroskopiskuma dēļ tas piesaista mitrumu no gaisa. Nepieciešamajam minimālajam gaisa mitrumam, lai notiktu putekļu frakcijas piesaistīšanās, ir jābūt vismaz 30 %,” skaidro LVM meža infrastruktūras plānošanas vadītājs Jānis Buņķis.

Zemgales reģiona Tērvetes iecirknī atputekļošanas darbi veikti divos meža autoceļos – Indrānu trase un Gulbju ūdenskrātuves ceļš. 27. un 28. maijā blakus Indrānu trasei norisināsies lielākais meža nozares pasākums “Latvijas Meža dienas” un veiktie ceļa segas atputekļošanas darbi uzlabos pasākuma apmeklētāju pārvietošanos. Savukārt seguma atputekļošana Gulbju ūdenskrātuves ceļā un tam blakus esošā dabas parka glempinga teritorijā ļaus tūristiem vēl ērtāk un patīkamāk baudīt atpūtu dabā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI