DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ādažu poligonā notiks militārās mācības “Summer Shield 2022”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

No 16. līdz 27. maijam Ādažu poligonā notiks Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes vadītās militārās mācības “Summer Shield 2022” ar mērķi pilnveidot vairāku valstu vienību savstarpējo sadarbību taktisko uzdevumu izpildē, integrējot gaisa un sauszemes operācijas ar netiešās uguns atbalstu.

Mācību “Summer Shield 2022” galvenais uzdevums ir gaisa un sauszemes operāciju vadības procedūru pilnveidošana starp Nacionālo bruņoto spēku vienībām, tajā skaitā Zemessardzi, un ārvalstu bruņotajiem spēkiem. Mācību dalībnieki uzlabos manevra un kaujas atbalsta spējas taktiskā līmenī, kā arī pilnveidos sadarbību un savstarpējo savietojamību starp Latvijas un sabiedroto valstu spēkiem.Kopā ar Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi mācībās “Summer Shield 2022” piedalīsies Zemessardzes un Gaisa spēku vienības, Nodrošinājuma pavēlniecības un Militārā policijas karavīri. Savukārt sabiedrotos pārstāvēs NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa Latvijā, ASV, Lielbritānijas un Lietuvas bruņoto spēku vienības.

Jau ziņots, 2016. gadā NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību. Savukārt 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē notika svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1500 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem

Iedzīvotāju ievērībai

Nacionālie Bruņotie spēki aicina ar izpratni izturēties pret militārās tehnikas kolonnu kustību pa koplietošanas ceļiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, vienībām ierodoties uz mācību norises vietu.

Mācību “Summer Shield 2022” laikā notiks haubiču, tanku, mīnmetēju un kājnieku atbalsta ieroču kaujas šaušana gan dienas gaišajā, gan tumšajā laika posmā.

Latvijā notiekošās militārās mācības ir vērstas uz valsts nacionālās aizsardzības un NATO kolektīvās drošības stiprināšanu.

Iespēju robežās operatīvā informācija par Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija, Facebook lapā @Latvijasarmija, kā arī Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Facebook lapā @MehanizetaBrigade.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI