DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2022
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

No 23. līdz 31. maijam norisināsies pasākumu cikls maģistra studiju interesentiem “Pagrieziena punkts”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 23 līdz 31. maijam Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) aicina uz dažādām klātienes un tiešsaistes aktivitātēm maģistra studiju interesentiem pasākumu ciklā “Pagrieziena punkts”. Lai iepazīstinātu ar maģistra studiju iespējām LKA, ikvienam interesentam būs iespēja apmeklēt maģistru lekcijas, tikšanās ar programmu vadītājiem, pieteikties individuālajām konsultācijām, kā arī tikties ar LKA maģistrantūrā studējošajiem sarunā Facebook tiešraidē. Pieteikšanās “Pagrieziena punkts” aktivitātēm, aizpildot elektronisko reģistrēšanās formu līdz 20. maijam: https://ej.uz/LKApagriezienapunkts.

2022. gada vasarā LKA pirmo reizi uzņems studējošos starptautiskajās maģistra programmās “Radošās industrijas un izaugsmes menedžments” (kopā ar Rīgas Tehnisko universitāti) un “Kultūras mantojuma pārvaldība un komunikācija”, kurās studiju process notiks angļu valodā. Programmā “Kultūras mantojuma pārvaldība un komunikācija” tiks uzņemta arī grupa studijām latviešu valodā. Studijas plānotas hibrīdformātā, vienlaicīgi nodrošinot gan klātienes, gan attālinātas lekcijas. Uzņemšana notiks arī maģistra studijās “Kultūras menedžments” un “Audiovizuālā un skatuves māksla”.

Atvērtās lekcijas

Interesentiem būs iespēja iepazīties ar maģistra studiju saturu, pievienojoties maģistrantūras studentiem tādās lekcijās kā “Kultūras uzņēmējdarbība” (Ieva Zemīte), “Kultūras projektu un pasākumu menedžments” (Agnese Hermane), “Laikmetīgās mākslas diskurss” (Auguste Petre), “zīmola stratēģija un tēla veidošana” kursā “Integrētā komunikācija” (Lolita Ozoliņa), “Kultūras mantojuma tiesības un ētika” (Anita Vaivade), “Personīgā zīmolvedība un komunikācijas stratēģija” kursā “Zīmolvedība un reputācijas menedžments radošajās industrijās” (Lolita Ozoliņa), “Cultural landscapes” (Ullrich Kockel, EN), “Arts conceptualisation strategies and contexts” (Dagmar Herta Anneliese Reichardt, EN).  Vietu skaits dalībai lekcijās un semināro ir ierobežots, tādēļ aicinām pieteikties savlaicīgi!

Tikšanās ar maģistra programmu vadītājiem

  • 23. maijā plkst. 16.00 Zoom platformā notiks tikšanās ar programmas "Radošās industrijas un izaugsmes menedžments" vadītāju Ievu Zemīti.
  • 24. maijā plkst. 15.00 LKA Nacionālajā filmu skolā (Elijas ielā 17) uz tikšanos aicinās ar programmas "Audiovizuālā un skatuves māksla" vadītāja Zane Kreicberga un specializāciju vadītāji.
  • 24. maijā plkst. 16.00 LKA (Ludzas ielā 24) interesentiem būs iespēja satikt apakšprogrammas "Kultūras menedžments" vadītāju Kristīni Freibergu.
  • 26. maijā plkst. 15.00 Zoom platformā notiks tikšanās ar programmas "Kultūras mantojuma pārvaldība un komunikācija” vadītāju Elīnu Vikmani.

LKA maģistrantūras studentu filmu skate

24. maijā plkst. 14.00 LKA Nacionālās filmu skolā tiks demonstrēta programmas "Audiovizuālā un skatuves māksla" studentu filmu skate, iepazīstinot skatītājus ar topošo absolventu Elzas Gaujas (“Komandantstunda”) un Aleksandra Grebņeva (“Ievilkt elpu”), kā arī absolventa Rūdolfa Miķelsona (“Atgadījums ar pilsoni Zariņu”) māksliniecisko sniegumu.

Individuālās konsultācijas 

Pasākuma cikla “Pagrieziena punkts” laikā ikvienam būs iespēja pieteikties individuālajām konsultācijām ar maģistra studiju programmu vadītājām, rakstot uz e-pastu: info@lka.edu.lv.

Saruna ar LKA maģistrantūras studentiem

26. maijā plkst. 13.00 LKA Facebook lapā (https://www.facebook.com/LKAkademija) uz sarunu ar LKA maģistrantūras studentiem aicinās raidieraksta #LKArunā tematiskās sadaļas “Pagrieziena punkts” moderatore, maģistra apakšprogrammas “Kultūras menedžments” 1.kursa studente Laura Diāna Baltiņa Sebre. Maģistra studiju izvēli ietekmē vairāki faktori: nepieciešamība pēc attīstības profesionālajā jomā, vēlme apgūt ko kardināli jaunu vai interese papildināt esošās zināšanas. Krasi nomainīt darbības un interešu lauku, piemēram, no jurisprudences ielēkt kultūras nozarē, ir gana liels izaicinājums, un LKA maģistra studentu vidū bieži sastopama tendence. Par to, kāda bijusi šī brīža studentu motivācija izvēlēties studijas LKA maģistrantūrā, vai ir iespējams apvienot studijas ar darbu un kā izvēlēties sev piemērotu studiju virzienu, Laura noskaidros sarunā.

Pasākuma cikla “Pagrieziena punkts” programma: https://lka.edu.lv/lv/aktuali/jaunumi/no-23-lidz-31-maijam-norisinasies-pasakumu-cikls-magistra-studiju-interesentiem-pagrieziena-punkts/

Pieteikšanās studijām LKA maģistra programmās notiks elektroniski mājaslapas (www.lka.edu.lv) platformā www.uznemsana.edu.lv, no 1. līdz 8. jūlijam, savukārt iestājpārbaudījumi notiks no 11. līdz 15. jūlijam. Vairāk informācijas: https://lka.edu.lv/lv/gribu-studet-akademija/vasaras-uznemsana-lka/uznemsana-magistra-studijas/.

Vairāk par maģistra studiju iespējām LKA: https://lka.edu.lv/lv/gribu-studet-akademija/studijas/kategorija/.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI