DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkos cieta trīs cilvēki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11.maija plkst. 6.30 līdz 12. maijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 58 izsaukumus – 32 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem septiņi bija kūlas un trīs meža ugunsgrēki, 22 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 18.16 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Kāvu ielu Rīgā, kur no deviņstāvu dzīvojamās mājas sestā stāva dzīvokļa redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvoklī deg sadzīves mantas 10m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa ar glābšanas masku palīdzību izglāba divus cilvēkus no kuriem viens bija cietis un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja 12 cilvēkus, bet pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem evakuējas 20 cilvēki. Plkst. 19.54 darbi notikuma vietā pabeigti.

Plkst. 17.46 saņemts izsaukums uz Limbažu novada Vidrižu pagastu, kur ar atklātu liesmu dega kūts, siena ruļļi un kūtsmēsli 130m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Pirms VUGD  ierašanās no degošās ēkas tika evakuēti četri mājlopi. Plkst. 21.58 dzēšanas darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Plkst. 13.46 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Daugavgrīvas šoseju Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dārza māja deg 25m2 platībā. Mēģinot nodzēst liesmas saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Plkst. 14.44 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar Augšdaugavas novada Līksnas pagastā ugunsdzēsēji glābēji no upes izcēla bojāgājušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, koks, meža zemsedze, sodrēji ēkas dūmvadā, elektrības vadi, sadzīves mantas, sešas vieglās automašīnas, estrādes siena un žogs, divas garāžas, kūts, neapsaimniekota dārza māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI