DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izsludināta pieteikšanās starptautiskai inovāciju atbalsta programmai mikromobilitātes veicināšanai K.Barona ielā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīga ir kļuvusi par Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (European Institute of Innovation and Technology – EIT) Pilsētas mobilitātes iniciatīvas partneri un ir izsludināta pieteikšanās pirmajai atbalsta programmai uzņēmējiem – Raptor Pilot 2. Finansējums paredzēts inovatīviem mikromobilitāti veicinošiem risinājumiem Krišjāņa Barona ielā un tās apkārtnē.

“Domājot par zaļāku un dzīvošanai pievilcīgāku vidi, tīrāku gaisu, mazāku automašīnu radītu troksni Rīgā, ir svarīgi radīt priekšnoteikumus rīdzinieku pārvietošanās paradumu maiņai, rosinot izmantot velosipēdus, skrejriteņus un citus mikromobilitātes rīkus. Jaunā atbalsta programma ir lieliska iespēja radoši domājošiem uzņēmējiem attīstīt inovatīvus produktus vai pakalpojumus, lai uzlabotu mikromobilitātes infrastruktūru Barona ielā un tās apkārtnē,” skaidro Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone.

Raptor Pilot 2 finansējumam iespējams pieteikt daudzveidīgas biznesa idejas, tostarp viediem, infrastruktūras risinājumiem, drošākai infrastruktūrai, risinājumiem mikromobilitātes rīku (velosipēdu, elektroskrejriteņu u.c.) uzglabāšanai, iedzīvotajiem draudzīgas vides veidošanai.

Labākā risinājuma autors saņems balvu paketi līdz 50 000 eiro vērtībā risinājuma izstrādei un testēšanai, kas ietver tiešu finansiālu atbalstu līdz 30 000 eiro vērtībā, tehnisko un biznesa mentoringu, gan arī atbalstu projekta realizācijai un popularizēšanai laika posmā no 2022. gada jūlija līdz decembrim. Pieteikt dalību Raptor Pilot 2 iespējams līdz 27. maijam. Plašāka informācija par programmu pieejama šeit, par pieteikšanos šeit:

EIT Pilsētas mobilitātes programma ir iniciatīva, kas ir Eiropas Savienības struktūra. Programmas mērķis ir veicināt pozitīvas pārmaiņas mobilitātē. Plašāka informācija pieejama šeit:

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI