DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pārrunā sadarbību vienotās biļešu sistēmas ieviešanā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits trešdien, 11. maijā, ar “BezRindas.lv” valdes priekšsēdētāju Gati Sprūdu pārrunāja sagatavošanos vienotās sabiedriskā transporta biļešu sistēmas ieviešanai no tirgotāja puses. VSIA “Autotransporta direkcija” gatavojas vienotās biļešu noliktavas informācijas sistēmas ieviešanai, un “BezRindas.lv” ir viens no biļešu tirdzniecības partneriem, kam jaunā sistēma ir nodota testēšanai.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits uzsver, ka “sabiedriskā transporta biļešu tirdzniecībai jābūt ērtai un daudzveidīgai, lai vairāk iedzīvotāju izvēlētos biežāk pārvietoties ar reģionālajiem autobusiem un vilcieniem. Jaunā sistēma nākotnē nodrošinās mūsdienīgas iespējas iegādāties vienu biļeti braucieniem, kad jāpārsēžas no viena transporta citā, lai nokļūtu līdz galamērķim.”

“BezRindas.lv” vadītājs atzinīgi vērtē vienotās biļešu sistēmas priekšrocības, kas dos iespēju pasažieriem internetā iegādāties reģionālā autobusa biļetes arī tādiem braucieniem, kam līdz šim varēja iegādāties biļeti tikai pie šofera. Tāpat pasažieru ērtībām būs iespēja tiešsaistē iegādāties bagāžas biļeti, lai jau savlaicīgi varētu plānot, piemēram, velosipēda pārvadāšanu.

“BezRindas.lv” mājaslapā var iegādāties gan biļetes braucieniem reģionālajos autobusos, gan dažādu pasākumu apmeklējumam. Tāpēc sarunā tika apspriesti jautājumi par iespēju piedāvāt salikto biļeti, piemēram, cilvēks uz pasākumu kādā no Latvijas pilsētām dodas ar reģionālo autobusu un vienlaikus var iegādāties gan biļeti braucienam, gan pasākuma apmeklējuma biļeti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI