DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Muzeju nakts 2022 Memoriālo muzeju apvienības muzejos

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

14. maijā no plkst. 19.00 muzeji visā Latvijā aicina uz ikgadējo Muzeju nakti. Arī šogad visi desmit Memoriālo muzeju apvienības muzeji apmeklētājus gaidīs, lai kopīgi baudītu koncertus un kino vakarus, piedalītos izstāžu atklāšanās, dotos ekskursijās un gūtu atkalsatikšanās prieku.

  • Krišjāņa Barona muzejs, līdzās koncertiem un orientēšanās spēlei, no plkst. 19.30 aicina uz “Ukrainas stundu”, kurā viesosies arhitekts Aleksis Babuškins, “Latvijas skvēra” Kijivā autors, un Ukraiņu vidusskolas 10. klases audzēknis Ivans Meščans sniegs prezentāciju “Mana dzīve Latvijā”, skanēs latviešu un ukraiņu dziesmas. Atklāšanu piedzīvos arī muzeja jaunā izstāde “Nezināmais Barons”.
  • Raiņa un Aspazijas vasarnīca Jūrmalā plkst. 20.00. aicina uz saulespuķu stādīšanas talku, savukārt plkst. 21.00 darbosies Nakts bibliotēka bērniem muzeja dārzā. Visa vakara garumā būs atvērta muzeja ekspozīcija un izstādes.
  • Raiņa un Aspazijas māja Rīgā plkst. 17.00 bērnus un ģimenes aicina uz pastkaršu darbnīcu “Lai būtu mīļi, līdzi vēl nosūtu mazu ziediņu”. No plkst. 19.00 līdz 23.00 varēs aplūkot muzeja ekspozīciju un noskatīties filmu “Laikarits”.
  • Raiņa muzejs “Jasmuiža” šogad pievērsies Raiņa un Aspazijas savstarpējai sarakstei, aicinot uz pasākumu “Rainis. Aspazija. Mīlas vēstules”. No plkst. 19.00 apmeklētāji varēs piedalīties gan mīļvārdiņu spēlē un papīra liešanas atklātņu darbnīcā, gan arī doties muzikālā un multimediālā pastaigā “Dzejnieku mīlas stāsts”.
  • Raiņa muzejs “Tadenava” no plkst. 19.00 aicina uz radošām darbnīcām un spēlēm. Muzejā šobrīd aplūkojama izstāde “Negaidīti priekšmeti Raiņa un Aspazijas bibliotēkā”.
  • Jāņa Akuratera muzejā no plkst. 18.00 gaidāms gan akordeonistu, gan arī kora “Burtnieks” koncerts, kā arī būs iespēja aplūkot jauno izstādi “Kad vēl bija prieks. Preses ballei – 100”.
  • Andreja Upīša memoriālajā muzejā Rīgā plkst. 19.00 un 21.00 notiks mežragu kvarteta uzstāšanās, varēs piedalīties interaktīvā spēlē “Izglāb gleznu!”, kā arī aplūkot nupat atklāto Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas studentu izstādi “Andrejs Upīts portretos”.
  • Savukārt Andreja Upīša memoriālmājā Skrīveros plkst. 20.00 skanēs muzikāli mākslinieciska programma “Pavasaris manī…”, kurā piedalīsies Skrīveru mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un pedagogi. Klausoties koncertu, varēs iemēģināt roku arī magnētiņu darināšanā spirogrāfijas tehnikā (iededzinot kokā).
  • Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs vērs durvis jau 19.00, lai līdz 01.00 aicinātu apmeklētājus aplūkot Jaņa Rozentāla un viņa ģimenes dzīvokli un Rūdolfa Blaumaņa istabiņu, kā arī piedalīties orientēšanās spēlē muzejā.
  • Plaša programma gaidāma Ojāra Vācieša muzejā, kur notiks “Astoņu kustoņu svētki” ģimenēm, kino vakars un apmeklētāju iemīļotais nakts koncerts, kurā šogad piedalīsies dziesminieki Uldis Kākulis un Dinārs Gulbis, kurš muzicēs kopā ar Daini Micheli. Muzejs būs atvērts līdz plkst. 1.00, un tajā būs aplūkojamas arī divas jaunas izstādes: ekspresizstāde “Melnais un baltais”, kas stāsta par dažādām melnbaltām lietām muzeja krājumā, kā arī Gunāra Janaiša fotogrāfiju izstāde “Nekā tāda”, kuru veidojusi muzeja vadītāja Ieva Ķīse sadarbībā ar Gunāru Janaiti. Tā vēsta par G. Janaiša un O. Vācieša kopīgo laiku un kļuvusi par pēdējo izstādi, kuras veidošanā piedalījies pats fotomākslinieks.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI