DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2022
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

6. - 8. maijs uz valsts robežas un iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 6. maijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 43 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 27 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas  robežkontroles punktā konstatēts viens Serbijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Serbijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta vienam ārzemniekam

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas Šengenas zonas valstu teritorijā. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti deviņiem ārzemniekiem

Lidostas „Rīga” un Terehovas robežkontroles punktā konstatēti septiņi Uzbekistānas, viens Krievijas un viens Sudānas pilsonis,  kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks ) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība piecu Uzbekistānas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta četriem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” un Silenes robežkontroles punktā konstatēti trīs Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju un viens nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgi izceļošanai no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām -  vienam Lietuvas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 14 personām – pieciem Baltkrievijas, četriem Krievijas, diviem Ukrainas, vienam Lietuvas, vienam Latvijas, vienam Azerbaidžānas, vienam Bulgārijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sestdien, 7. maijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 35 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti deviņi robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem

Lidostas „Rīga” un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēti četri Ukrainas, viens Baltkrievijas un viens Kazahstānas pilsonis,  kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīga ceļošanas dokumenta ) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Ukrainas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta četriem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” un Silenes robežkontroles punktā konstatēti trīs Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju un viens nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgi izceļošanai no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām -  trīs Igaunijas, vienam Uzbekistānas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 21 personām – astoņiem Baltkrievijas, četriem Igaunijas, trīs Krievijas, diviem Latvijas, diviem Moldovas, vienam Lietuvas un vienam Rumānijas pilsonim.

Svētdien, 8. maijā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 34 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 11 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Kazahstānas pilsonis,  kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām -  vienam Lietuvas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 21 personām – sešiem Baltkrievijas, sešiem Krievijas, diviem Igaunijas, diviem Moldovas, diviem Serbijas, diviem Ukrainas un vienam Rumānijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI