DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Vēl trīs uzņēmumi ar ES fondu atbalstu plāno piesaistīt finansējumu kapitāla tirgos

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Savienības (ES) fondu programmā mazo un vidējo komersantu akciju un obligāciju emisijai projektu atlases noslēdzošajā ceturtajā  kārtā saņemti trīs iesniegumi. Pieejamais ES fondu atbalsts ir pietiekams, lai varētu atbalstīt ieceres, ja tās atbildīs programmas nosacījumiem.

Visos projektu iesniegumos plānota akciju emisija un prasītais finansējums -296 250 eiro  - ir 79 % no atlikušā ES fondu atbalsta 375 375 eiro apmērā.

Atbalsta pretendenti pārstāv pakalpojumu un tirdzniecības nozari.

ES fondu programmas atbalsta veidi un nosacījumi

ES fondu atbalsta programmas ietvaros mazie un vidējie uzņēmumi sekmīgai akciju vai parāda vērstpapīru emisijai biržā saņems līdzfinansējumu līdz 50% apjomā no kopējām sagatavošanās izmaksām. Atbalsts komersantiem tiks sniegts granta veidā, nepārsniedzot 100 tūkstošus eiro akciju emisijas gadījumā un 20 tūkstošus eiro parāda vērtspapīru emisijas gadījumā.

Programmas ietvaros atbalsta saņēmējiem būs jānodrošina sekmīga akciju vai parāda vērstpapīru iekļaušana AS “Nasdaq Riga” Baltijas Regulētajā tirgū vai Baltijas Alternatīvajā tirgū “First North” (First North Baltijas akciju saraksts) ne vēlāk kā divu gadu laikā no līguma ar CFLA par projekta īstenošanu noslēgšanas. Par sekmīgu akciju emisiju uzskata akciju emisiju vismaz 500 000 eiro apmērā.

Iepriekšējo atlases kārtu rezultāti

Trijās līdz šim izsludinātajās projektu atlasēs lielākā interese bijusi par akciju emisiju – pirmajā kārtā CFLA saņēma astoņus projektu iesniegumus šī mērķa īstenošanai un vienu – obligāciju emisijai; otrajā kārtā saņemti pieci iesniegumi, četri no tiem par akciju, viens – par obligāciju emisiju. Trešajā kārtā akciju emisijai pieteicās seši uzņēmumi.

Četri uzņēmumi šobrīd īsteno projektus, tos plānots pabeigt līdz 2023. gadam. Informācija par noslēgtajiem līgumiem: esfondi.lv.

No ERAF – 1 000 000 eiro

Programmas īstenošanai kopumā paredzēts viens miljons eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF), t.sk. indikatīvi 0,8 miljoni eiro akciju emisijas atbalstam un 0,2 miljoni eiro parāda vērtspapīru atbalstam.

ES fondu atbalsts uzņēmējiem finansējuma piesaistei kapitāla tirgos paredzēts  3.1.1.3. pasākuma "Atbalsts mazo, vidējo komersantu finansējuma piesaistei kapitāla tirgos" ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI