DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Ar spēka vārdiem stādām saulespuķes Ukrainas atbalstam un vienotai Eiropai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 6. maijā, pilsoniskās sabiedrības iniciētās akcijas ietvaros “Saulespuķes vienotai Eiropai kopā ar Ukrainu” norisinājās vairāki simboliski saulespuķu stādīšanas pasākumi, kas veltīti atbalstam Ukrainas tautai un Ukrainas integrācijai Eiropas Savienības saimē.

Rīgā, uz AB dambja, pie lielā Latvijas karoga, uzsākta jaunas saulespuķu dobes izveide. Izskanot spēka vārdiem Ukrainas tautai, saulespuķes dobē stādīja sabiedrības pārstāvji, akcijas organizatori un amatpersonas. Tai skaitā Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre un SIA “Rīgas meži” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra. Pateicoties par silto uzņemšanu Rīgā, Ukrainas māksliniece Marija Zenkova dāvināja Rīgas pilsētai gleznu ar saulespuķēm. 

Savukārt, Valsts prezidents Egils Levits, atbalstot akciju “Saulespuķes vienotai Eiropai kopā ar Ukrainu”, 6. maijā saulespuķes kopā ar ukraiņiem - bērniem, jauniešiem un viņu ģimenēm - stādīja Valmierā. 

Tāpat simboliska saulespuķu dobe tika izveidota pie Mārupes Valsts ģimnāzijas, kurā šobrīd mācās arī 11 skolēni no Ukrainas. Saulespuķes stādīja 9. klases skolēni kopā ar akcijas organizatoriem, pedagogiem un skolas direktoru Jāni Lagzdkalnu. 

Saulespuķu stādīšana dobēs notiek arī citviet Latvijā Demokrātijas nedēļas ietvaros, tā piemēram, saulepuķu dobes stādīšana Liepājā notika 3.maijā, savukārt Daugavpilī - 5.maijā. Papildus mazākas un lielākas saulespuķu dobes top un turpinās tapt visu maija mēnesi. 

Akcijas rīkotāji – Latvijas Pilsoniskā alianse un Eiropas Kustība Latvijā – ir pateicīgi visiem Latvijas iedzīvotājiem, iestādēm, uzņēmumiem un organizācijām, kas līdz šim jau ir iesaistījies un iesējis savu saulespuķi Ukrainas atbalstam. 

Aicinām dalīties ar savu saulespuķu sēšanas un audzēšanas pieredzi, kā arī savu saulespuķu dārzu fotogrāfijām sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus #SaulespuķesUkrainai, #UkrainaEiropā un #VienotiEiropā. Iestādīt vai iesēt savu saulespuķi vēl var pagūt izdarīt visa maija mēneša laikā.  Ar saulespuķu sēšanas un audzēšanas instrukciju var iepazīties šeit

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI