DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvijas parlamentāriešu komanda cīņā par Baltijas Asamblejas ceļojošo kausu basketbolā piekāpjas Lietuvas un Igaunijas komandām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 6.maijā, Daugavpils Olimpiskajā centrā notika Baltijas Asamblejas ceļojošā kausa izcīņa basketbolā, kurā Latvijas parlamentāriešu komanda ieguva trešo vietu, piekāpjoties Lietuvas un Igaunijas komandām. Turnīrs notika jau 15.reizi.

Baltijas Asamblejas ceļojošo kausu basketbolā ieguva Lietuvas parlamentāriešu komanda, kura uzvaras laurus plūca arī pērn.

Latviju kausa izcīņā pārstāvēja Saeimas deputāti Aldis Adamovičs, Mārtiņš Bondars, Aivars Geidāns, Edgars Kucins, Ralfs Nemiro, Sandis Riekstiņš, Viktors Valainis, Jānis Vucāns, Reinis Znotiņš, kā arī ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs. Komandas kapteinis bija V.Valainis, bet treneris – M.Bondars.

Igaunijas komandas sastāvā līdz ar citiem parlamentāriešiem spēlēja arī Igaunijas parlamenta priekšsēdētājs Jiri Ratass (Jüri Ratas), bet Lietuvas komandā – Lietuvas parlamenta vicespīkeri Jons Jarutis (Jonas Jarutis) un Andrjus Mazuronis (Andrius Mazuronis).

Baltijas Asamblejas basketbola turnīrs norisinās kopš 2006.gada. Tā mērķis ir popularizēt basketbolu, fiziskās aktivitātes un veselīgu dzīvesveidu, kā arī atbalstīt ideju par Baltijas valstu parlamentāriešu sadarbības stiprināšanu ne tikai konferencēs un komiteju sēdēs, bet arī sportojot un piekopjot aktīvu dzīvesveidu.

Informācija par BA:

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-16 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI