DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents iepazīstas ar Vidzemes Augstskolas pētniecības pieredzi un padomes redzējumu par augstskolas stratēģiju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

6. maijā, apmeklējot Valmieras novadu, Valsts prezidents Egils Levits tikās ar Vidzemes Augstskolas (ViA) vadību un padomi, kā arī studentu pārstāvjiem, lai pārrunātu padomes darbu, studiju procesu un ViA attīstības plānus.

Vidzemes Augstskolas padomes priekšsēdētājs profesors Dr. rer. pol. Arnis Sauka norādīja, ka padomei ir nozīmīgs uzdevums – izstrādāt augstskolas stratēģiju, kas ir cieši saistīta ar augstskolas stratēģisko specializācijas virzienu definēšanu. Stratēģiskā specializācija kalpo par pamatu augstskolas stratēģiskās attīstības plānošanai, nosakot primāri attīstāmās zinātnes nozares un studiju virzienus, tādēļ tam ir jābūt pārdomātam dokumentam, uzsvēra A. Sauka.

Pārrunājot augstskolas pieredzi pētniecībā, Vidzemes Augstskolas rektora pienākumu izpildītāja Agnese Dāvidsone norādīja, ka ikvienā pētījumu virzienā ViA sadarbojas ar Latvijas un ārvalstu partneriem no citām augstskolām un partneriem no industrijas.

Valsts prezidents arī interesējās par studentu piesaisti, īpaši no Latvijas diasporas, un jaunā rektora atlases procesu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI