DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents un Andra Levites kundze nosūta īpašo Satversmes simtgadei veltīto pastkarti un pastmarku

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

6. maijā reģionālās vizītes laikā Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze Valmieras 2. pasta nodaļā nosūtīja īpašo Satversmes simtgadei veltīto pastkarti un pastmarku, ko par godu Latvijas Republikas Satversmes simtgadei izdevis Latvijas Pasts sadarbībā ar Satversmes tiesu.

“Satversmes simtgades gadā Latvija ir stipra, demokrātiska, tiesiska valsts. Turpināsim strādāt Latvijas ilgtspējai arī nākamajos gadsimtos!” sūtot pastmarku Čakstes dzimtai uz Aučiem vēlēja Valsts prezidents.

Savukārt Andra Levites kundze nosūtīja pastmarku Vidzemes slimnīcas Dzemdību nodaļai ar lūgumu to nodot nākamajai jaundzimušajai meitenītei. “Liels prieks, ka šodien piedzimi! Pasaule ir skaista! Novēlu prieka pilnu dzīvi!” vēlēja Valsts prezidenta dzīvesbiedre.

Pastmarka “Satversmei 100” simboliski attēlo Satversmes stipro un stabilo vērtību ikviena valsts iedzīvotāja dzīvē. Pastmarkas autore ir māksliniece Arta Ozola-Jaunarāja, un tās tirāža ir 50 000 eksemplāru.

Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 800 eksemplāru tirāžā. Aploksnes vizuālajā noformējumā izmantots Satversmes simtgades logo, kas aicina atvērt Satversmi un izzināt konstitūcijas regulējumu, tajā ietvertās vērtības un Satversmes nozīmi mūsdienās, kā arī izstrādāšanas vēsturi. Satversmes simtgades logo autore ir māksliniece Dita Pence. Aploksnes fonā redzams arī kvadrātkods, ar kā palīdzību var apskatīt Satversmes simtgadei veltīto tīmekļvietni www.satversme100.lv, kur vienkopus pieejama informācija par Satversmi un tās simtgadei veltītajiem notikumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI