DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Baltijas koka būvniecības forumā iepazīstinās ar inovatīvām koka būvniecības tehnoloģijām un to ietekmi ceļā uz klimata neitralitāti

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 9. maijā, plkst. 9.00 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu pilsētiņā Ķīpsalā, auditoriju mājā «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8 sāksies 3. Baltijas koka būvniecības forums, kurā lektori no dažādām valstīm stāstīs par aktualitātēm koka būvniecībā un būs apskatāmas arī divas izstādes. Forums notiks līdz 11. maijam, un to rīko RTU Arhitektūras fakultāte sadarbībā ar partneriem.

9. maijā tiks prezentēti Latvijas un citu valstu koka konstrukciju projekti, bet 10. maijā dalībniekus gaida daudzpusīga lekciju programma, jo pēc Eiropas Savienības valstu Nacionālo kultūras institūtu un organizāciju tīkla (EUNIC) un RTU ielūguma forumā piedalīsies Eiropas valstu eksperti un starptautiskā projekta «Zaļais kurss un arhitektūra» dalībnieki. Viņi piedāvās lekcijas par koka arhitektūras un būvniecības ietekmi uz klimatneitralitāti un Eiropas uzsākto «Zaļo kursu». Savukārt 11. maijā plānoti izbraukuma semināri uz koka būvniecības objektiem un konstrukciju ražotnēm.  

Paralēli lekcijām būs skatāmas arī divas izstādes. RTU auditoriju mājā dalībnieki varēs apmeklēt koka būvizstrādājumu izstādi, kurā dažādi uzņēmumi iepazīstinās ar jaunākajām tehnoloģijām un inovatīviem koka būvniecības materiāliem.

Savukārt 9. maijā plkst. 18.30 RTU Arhitektūras fakultātē (AF), Ķīpsalas ielā 6, atklās Īrijas Arhitektūras fonda veidoto izstādi «From the Ground Up», kas iepazīstina ar inovatīvu kokmateriālu izmantošanu Īrijas arhitektūrā. Izstādē būs skatāmi spilgti Īrijas arhitektūras un dizaina prakses piemēri, kas guvuši starptautisku atzinību. Tāpat varēs pārliecināties, kā, liekot lietā dizaina prasmes, var risināt aktuālas pilsētvides problēmas, un , izmantojot kokmateriālus, iespējams apgūt jaunas būvniecības tehnoloģijas, sasniedzot ilgtspējību un līdzekļu ekonomiju. Izstāde tapusi sadarbībā ar Īrijas vēstniecību Igaunijā, Latvijā un Lietuvā un AF būs skatāma līdz jūnija sākumam.

Forums norisināsies angļu valodā, un tam vēl var pieteikties, aizpildot reģistrācijas anketu vietnē forumwoodbuilding.rtu.lv.

Foruma programma – ej.uz/KokaForums  

Koka būvniecības veicināšanu daudzās Eiropas valstīs atbalsta starptautiska organizācija un informatīvā platforma «Holzbau Forum». Lai uzzinātu jaunākās tendences un sasniegumus koka būvniecībā, notiek konferences, izstādes un dažādu nozaru pārstāvju tikšanās, kā arī tematiskie forumi un atsevišķu valstu vai valstu grupu forumi.

Kopš 2019. gada ir izveidots Baltijas koka būvniecības forums «Forum Wood Bulding Baltic».

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI