DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Šonakt ugunsgrēkā Alūksnē gāja bojā cilvēks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 5.maija plkst. 6.30 līdz 6. maijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 70 izsaukumus – 44 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 21 bija kūlas un seši meža ugunsgrēki, 16 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 23.58 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz dzīvojamo māju Alūksnē, kur izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas 5m2 platībā. Degošajā dzīvoklī tika atrasts viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kuri cilvēkam konstatēja nāvi. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas pieci cilvēki. Plkst. 3.11 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 18.47 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Iecavu, kur, notiekot eksplozijai, sabruka dzīvojamās mājas konstrukcijas – ārsiena, skurstenis un logi, kā arī aizdegās sadzīves mantas ēkā 3m2 platībā un cieta divi cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēkus no ēkas izglāba un nodeva NMPD mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 21.16.

Šogad dzēsti jau vairāk nekā 1300 kūlas ugunsgrēki. Aizvadītajā diennaktī platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks izcēlies Dobeles novada Bērzes pagastā, kur pērnā zāle dega 5,5 hektāru platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība, kas nodara kaitējumu dabai un apdraud gan cilvēku veselību un dzīvību, gan nekustamo īpašumu!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, zaru kaudze, sodrēji ēkas dūmvadā, četras vieglās automašīnas, kravas mikroautobuss un četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI