DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Muzeju naktī aicina ielūkoties Augstākās tiesas muzejā, izstādē un tiesas zālē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Mēdz sacīt, ka laimīgs cilvēks, kuram dzīvē nenākas vērt tiesas nama durvis. Taču ir izņēmums – Muzeju naktī 14.maijā Augstākās tiesas jeb Senāta durvis būs atvērtas ikvienam, kam interesē ielūkoties tiesas zālē, Augstākās tiesas muzejā un Administratīvajai justīcijai veltītajā izstādē. Aicinām izmantot šo iespēju!

Augstākās tiesas muzejā saglabāta ne tikai Augstākās tiesas, bet arī Latvijas tiesu sistēmas vēsture kopš 1918.gada. Tuvāk iepazīstami starpkaru laika Latvijas Senāta 30 senatoru likteņi un skatāmi tādi oriģināli eksponāti kā Latvijas neatkarības pirmā posma tiesneša amata zīme un 1937.gada Civillikuma īpašais eksemplārs. Plašu un vizuāli bagātu informāciju apmeklētāji var skatīt Latvijas Senāta vēstures interaktīvajā stendā.

Muzejā iepazīstams arī Augstākās tiesas darba sākums atjaunotajā Latvijas valstī un nozīmīgākie notikumi tiesas attīstībā. Var skatīt Augstākās tiesas un Satversmes tiesas tiesnešu amata tērpus, apcietināto iežogojuma jeb “būra” fragmentu un kādu īpašu čemodānu ar skaudru stāstu.

Muzeju nakts apmeklētājiem būs iespēja apskatīt arī Administratīvās justīcijas simtgadei un Administratīvā procesa likuma 20 gadiem veltītu izstādi.

Un, protams, Tiesu pils apmeklējums nav iedomājams bez ielūkošanās un fotogrāfijas tiesas zālē. Un šāda iespēja būs.

Augstākā tiesa apmeklētājiem Muzeju naktī sestdien, 14.maijā, būs atvērta no pulksten 18.00 līdz 23.00.

Augstākā tiesa atrodas Brīvības bulvārī 36, ieeja no Elizabetes ielas.

Vēršam uzmanību, ka pie ieejas tiesā tiks veikta drošības pārbaude un jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Apmeklētāju plūsma tikt regulēta atbilstoši telpu ietilpībai.  

Muzeju nakts ir starptautiska akcija, kas Latvijā notiek jau 17 gadus. Augstākās tiesa tajā piedalās pirmo reizi, un tas ir veltījums Satversmes 100-gadei. Satversmes sākuma laikā Senāts veica arī konstitucionālās tiesas funkcijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI