DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Valdība apstiprina plānu romu līdztiesības, iekļaušanas un līdzdalības veicināšanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdības sēdē šodien, 3. maijā, apstiprināts Kultūras ministrijas (KM) sadarbībā ar citām valsts institūcijām un nevalstiskajām organizācijām (NVO) sagatavotais „Plāns romu stratēģiskā ietvara pasākumu īstenošanai 2022.–2023. gadam”.

Plāns sagatavots, lai nodrošinātu Eiropas Padomes ieteikumos par romu līdztiesību, iekļaušanu un līdzdalību iekļauto nosacījumu dalībvalstīm pieņemt valsts stratēģisko satvaru romu plašākā sociālās iekļaušanas politikā.

Īstenojot plānā ietvertos pasākumus, tiks veicināta romu līdzdalība dažādās sabiedrības dzīves jomās – izglītības, nodarbinātības, veselības, mājokļu, pilsoniskās sabiedrības, kultūras un citās jomās, tādējādi veicinot Latvijas romu līdztiesību, iekļaušanu un līdzdalību.

Kopumā plāna ietvaros ir paredzēts 31 pasākums, lai sekmētu romu iekļaušanos un stiprinātu romu kopienas spēju līdzdarboties, veicinātu mazākumtautību, tajā skaitā romu līdzdalību valsts politikas izstrādē un īstenošanā, kā arī palielinātu sabiedrības informētību par romu kultūru, mākslu, valodu un vēsturi, tostarp romu genocīda atceri.

Tāpat ar pasākumu kopumu paredzēts veicināt speciālistu izpratni par romu sociālās iekļaušanas jautājumiem, romu skolēnu iesaisti profesionālās izglītības ieguvē, romu reģistrēto bezdarbnieku un darba meklētāju nodarbinātību, mājokļu pieejamības uzlabošanu grūtībās nonākušiem un nelabvēlīgā situācijā esošiem iedzīvotājiem, kā arī romu izpratni par tiesību un interešu aizstāvības jautājumiem.

Plāna īstenošanā līdzdarbojas vairākas ministrijas un iestādes: Izglītības un zinātnes ministrija, Labklājības ministrija, Ekonomikas ministrija, Valsts kanceleja, Sabiedrības integrācijas fonds u.c. Pasākumu īstenošanā iesaistītas arī NVO, piemēram, biedrība „Romu Kultūras centrs” un biedrība „Latvijas Cilvēktiesību centrs”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI